12 C
Zvornik
20. април 2024.

Danas kiša, mogući odroni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većini krajeva.

Prije podne biće suvo uz sunčane periode i postepeno naoblačenje sa zapada, a od sredine dana biće promjenljivo uz povremenu kišu i pljuskove, prvo zapadu, zatim u većini predjela, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom noći očekuje se zahlađenje sa kišom uz jačanje sjevernog vetra, a do narednog jutra kiša će u višim predjelima preći u susnježicu i snijeg.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 11 do 17 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus četiri, Han Pijesak minus jedan, Bugojno nula, Rudo, Čemerno jedan, Sarajevo, Zenica dva, Banjaluka, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Prijedor, Livno tri, Novi Grad, Tuzla četiri, Doboj pet, Bileća, Bihać šest, Trebinje, Mostar devet stepeni Celzijusovih.

Mjestimično vlažni kolovozi, mogući odroni

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske skreću pažnju na moguće odrone u usjecima i pored kamenih kosina i savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu. Na dionicama na kojima se izvode radovi, saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom, čije je poštovanje obavezno.

Saobraćaj na dionici magistralnog puta Foča – Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija se otežano jednom trakom zbog radova na sanaciji klizišta.

Zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze na magistalnom putu Rudice – Novi Grad najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajanu signalizaciju.

Na magistralnom putu Brčko – Bijeljina i na regionalnom putu Stari Ugljevik – Glavičice, zbog sanacije, saobraćaj se odvija usporeno uz povremene kratkotrajne prekide.

Usporen saobraćaj zbog radova je i na dijelu magistralnog puta Žegulja – LJubinje, dionica Podvrsnik – LJubinje.

Režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je zbog radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Vrba u tunelu Čemerno, te u tunelu Sijeračke stijene na magistralnom putu Dobro Polje – Miljevina.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Klašnice – Laktaši jedan u toku su radovi u kružnoj raskrsnici u Laktašima zbog čega se saobraćaj preusmjerava na obilaznicu u neposrednoj blizini, kroz Laktaše.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta vozi se usporeno.

Zbog oštećenja mostova preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju su i na putu Stari Ugljevik – Glavičice, kao i na putu Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/.

U FBiH je zbog radova na sanaciji klizišta i dalje zatvorena Zenička zaobilaznica na auto-putu.

Zbog radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, pa vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se