5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Vlada donijela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o osnivanju Јavne ustanove Srednje škole unutrašnjih poslova.

Razlozi za osnivanje ove škole su dugoročno rješenje pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavak tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanje nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Prethodno je Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova za osnivanje Srednje škole unutrašnjih poslova Ministarstva prosvjete i kulture utvrdila da su ispunjeni uslovi za osnivanje škole s obzirom da postoji potreba za školovanjem u zanimanju policajac – tehničar za policijske poslove, da su obezbijeđena sredstva za osnivanje i rad škole, prostor, oprema i nastavna sredstva u skladu sa pedagoškim standardima i normativima, potreban broj nastavnika i stručnih saradnika, obezbijeđeni uslovi za obavljanje praktične nastave, fiskulturna sala i najmanje jedno igralište na otvorenom, navodi se u saopštenju.

Upis učenika u školsku 2023/24. godinu u Srednju školu unutrašnjih poslova biće definisan konkursom koje će raspisati sama ustanova.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas i odluku o broju studenata koji se upisuju u prvu godinu studija prvog i drugog ciklusa u akademskoj 2023/24. godini na javnim visokoškolskim ustanovama.

Vlada je donijela odluku o izradi Strategije upravljanja mineralnim sirovinama Republike Srpske za period 2024-2033. godina.

Vlada Srpske usvojila je, na prijedlog Republičkog štaba za vanredne situacije, Uredbu o načinu izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, kojom se uređuje način izvršavanja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznog oboljenja izazvanog kovidom.

Opširnije o današnjoj sjednici Vlade Srpske možete pročitati ovdje.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se