8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Učesnici seminara učili od svjetskog šampiona iz Grčke

Međunarodni tekvondo seminar u Zvorniku, koji je za sportiste iz Srpske i regije organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj, jedna je od najvažnijih stepenica ka osvajanju vrhunskih rezultata i učesnici imali priliku da uče od aktuelnog svjetskog šampiona Nikosa Leusisa iz Grčke, rekla je Srni šef ovog predstavništva Jelena Jovanović.

Jovanovićeva je napomenula da učesnici na seminaru imali priliku da nauče napadačke i odbrambene tehnike i taktike Leusisa, koji je prošle godine kao glavni trener predvodio Grčku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, kada je Grčka osvojila prvo mjesto.

Srn2023 3 11 160211 1

„Pored trenažnog i pripremnog značaja, seminar je važan za nastavak dobre saradnje sa grčkom Tekvondo federacijom i održavanja dobrih srpsko-grčkih odnosa. Sport donosi višestruku korist društvu i ulaganjem u naše mlade sportiste ulažemo i u našu budućnost“, istakla je Jovanovićeva.

Predstavništvo Seminar organizuje u okviru priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Italiji u aprilu, a u saradnji sa gradom Zvornikom i Tekvondo klubom „Srpski soko“.

Srn2023 3 11 160211 3

Leusis je rekao da mu je bila čast biti u Zvorniku, u Republici Srpskoj, među svojim prijateljima i braćom, te napomenuo da u posljednjih par godina klubovi iz Srpske i Grčke ostvaruju odličnu saradnju.

„Na taj način, kroz sport, još više učvršćujemo naše bratske srpsko-grčke veze. Uzimajući u obzir bitnost sporta za razvoj mladih, najmanje što sam mogao da uradim je da na poziv Predstavništva Srpske u Grčkoj svoje znanje i umijeće podijelim sa budućim svetskim i evropskim prvacima u ovom sportu“, rekao je Leusis.

Duško Kusmuk, predsjednik kluba „Srpski Soko“ izrazio je zadovoljsto što Zvornik imao priliku da ugosti svjetskog sportistu sa kojim će sportisti usvojiti nove tehnike koje se primjenjuju u grčkoj Tekvondo federaciji.

On je zahvalio Leusisu i njegovim saradnicima na dolasku, kao i svim sportistima iz Srbije i Republike Srpske.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se