5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Savjet za bezbjednost saobraćaja analizirao aktuelnu problematiku

Savjet za bezbjednost saobraćaja na putevima na području grada Zvornika održao je redovnu sjednicu na kojoj su analizirana aktuelna pitanja i problematika iz ove oblasti. Akcenat je stavljen na implementaciju sistema naplate parkinga uz razmatranje Odluke i Pravilnika o parkiranju na parkiralištima u našem gradu.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović koji je predsjednik Savjeta, istakao je da Grad u vlasništvu ima 1.400 parking mjesta podijeljenih u tri zone, te da se stalno radi na povećanju kapaciteta parkirališta.

„Nabavljena je sva potrebna oprema za sistem naplate, a testni period počeće u narednoj sedmici. Do stavljanja u funkciju parking servisa mi ćemo povećati broj parking mjesta za još oko 100 i to na području B-blokova, u Srpskoj varoši i drugim lokacijama. Sredstva od naplate za parkiranje ići će na račun posebnih namjena i biće usmjeravana u infrastrukturu, odnosno nova parking mjesta. Kada krenemo sa rekonstrukcijom gradskih ulica, prve koje ćemo raditi su ulica Patrijarha Pavla u dijelu iznad gradskog stadiona i od Robne kuće prema Rekreativno sportskom centru gdje ćemo takođe obilježiti parking mjesta“ – rekao je Ivanović.

Za invalidna lica obilježeno je 46 mjesta, ali će im biti omogućeno besplatno parkiranje i na drugim parking mjestima.

Dogovoreno je i da se održe sastanci sa predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanja radi rješavanja problema održavanja čistoće u zoni graničnih prelaza na teritoriji grada, kao i sa predstavnicima auto-škola kako bi se analizirala mogućnost da se obuka ne vrši u periodu najveće frekvencije saobraćaja u gradu. Sa predstavnicima AD „Vodovod i komunalije“ i „Regionalna deponija“ biće razmatrana mogućnost da se u istom periodu ne vrši pražnjenje kontejnera u gradu sa ciljem da se izbjegnu zastoji i gužve u saobraćaju.

Sledeći sastanak Savjeta za bezbjednost saobraćaja na putevima na području grada Zvornika planiran je u drugoj polovini aprila.   

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se