15.9 C
Zvornik
20. мај 2024.

Radanović: Srbi zbog zloupotreba ostaju bez imovine u FBiH

Prava Srba u Federaciji BiH masovno se i kontinuirano krše tako što im se uništava i oduzima imovina, izjavio je predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

Govoreći o zaštiti imovine Srba u Tuzlanskom kantonu naveo je do rata živjelo 83.000 Srba i dodao da su Srbi tražeći svoja prava i prava svoje porodice mnogi u FBiH naišli na otpor.

„Postoje zloupotrebe na osnovu kojih Srbi ostaju bez imovine u FBiH“, kaže Radanović za RTRS i ističe da bi Srbi trebalo da traže svoja prava i da se nađe način za rješavanje njihove imovine.

On je dodao da im se stranke najčešće obraćaju radi pružanja opštih informacija o uspostavi i zamjeni zemljišne knjige, zamjeni katastarskih evidencija, radi pravnih savjeta u vezi sa započinjanja ostavinskih postupaka i poučavanja o pravima koja se upisuju u zemljišnu knjigu i u katastar.

Podsjećamo, u Bijeljini je održano predavanje u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH za sva lica koja posjeduju nepokretnosti koja se nalaze na teritoriji Tuzlanskog kantona, odnosno na teritoriji Federacije BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se