5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Priče iz porodica radnika „Alumine“: Košarkaški biser iz Zvornika (video)

Milica Dragičević, košarkaški biser iz Zvornika, najbolja je mlada košarkašica u Bosni i Hercegovini. Odavno grad na lijevoj obali Drine nije imao tako perspektivnog sportistu, kao što je ova 16-godišnja djevojčica,  koja svojim talentom, ali prije svega izvanrednim šuterskim sposobnostima i organizacijom igre,   oduševljava publiku na košarkaškim terenima širom BiH, ali i regiona.

Već treću sezonu član je Ženskog košarkaškog kluba „Rudnicimrkog uglja Banovići“, gdje je prošla sve kategorije – pionirsku, kadetsku i seniorsku selekciju.

Iz velike ljubavi i entuzijazma,  Milica se prije skoro deset godina, počelabaviti košarkom, ne sluteći šta je sve čeka.

Milica Dragicevic na kosarkaskom terenu u Zvorniku

-Sa nepunih sedam godina, svoje prve košarkaške korake napravila sam  u „Zvornik basketu“, na terenu kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku. To je bila ljubav na prvi pogled, koja raste iz dana u dan. Moj prvi trener je bio Dejan Gajić, koji me naučio prvim košarkaškim koracima. Sljedeći košarkaški izazov se desio 2020. godine,  kada sam sa 13 godina prešla u ŽKK „RMU Banovići“,  koji je trostruki prvak BiH i učesnik WABA lige – kazuje Milica, s kojom se ovih dana družila ekipa Jutjub kanala „Alumina info“.

Izuzetne suterske sposobnosti Milica Dragicevic u dresu ZKK RMU Banovici

Košarkaško čudo od djeteta, kako su je već mnogi nazvali, bila je ubjedljivo najmlađi član seniorske ekipe premijerligaša iz Banovića.

Sigurno da mi je taj klub donio velika iskustva.Imam odlične uslove za dalji napredak, ali i vrhunske trenere sa kojima radim. To su Slaviša Ožegović i Jasna Sliško, izuzetni ljudi i sportski radnici – priča Dragičevićeva, koja igrana poziciji plejmejkera i beka. U prosjeku za seniorski tim postiže 12 poena uz 4 asistencije, 3 skoka i 3 ukradene lopte.

Trenutno se nalazimo na drugom mjestu Premijer lige BiH. Ove godine smo mnogo podmladili tim, ali su očekivanja velika. Ciljamo ka prvom mjestu i još jednoj šampionskoj tituli – ističe ova mlada košarkašica.

U novoj sportskoj sredini, ali i u Banovićima,  Milica se osjeća kao u Zvorniku. Kaže, atmosfera u timu je odlična, djevojke su je od početka dobro prihvatile kad je stigla u ovaj klub,  na čemu im je, veli, posebno zahvalna.

U porodici Dragičević košarka je bez premca sport broj jedan. Ne samo zbog Milice, nego i nešto starijeg sina  Nikole, koji je član KK „Drina princip“ iz Zvornika.

Darko i Milijana, roditelji ovih mladih sportista, najveća su podrška svojoj djeci, posebno kad je u pitanju sportska karijera izuzetno talentovane Milice Dragičević.

Ponosni smo na našu djecu, sina i kćerku, koji su veoma mladi uplovili u svijet košarke. Maksimalno se trudimo da oni ostvare svoje sportske ciljeve. Posebno je u fokusu karijera Milice, koja je u ozbiljnim košarkaškim vodama kako na klupskom, tako i na reprezentativnom nivou – kazuje Darko, dodajući da uz bezgraničnu ljubav, volju i želju cjelokupne porodice,  te pomoć   i podršku bliže i šire rodbine, te mnogih prijatelja, prije svega iz svijeta sporta, ali i lokalne zajednice, Milica uspješno gradi svoju sportsku karijeru i nastavak daljeg obrazovanja.

Dragicevici Tata i mama rade u Alumini

Bračni par Dragičević, inače, zaposlen je u kompaniji „Alumina“. Darko je četiri godine radnik najvećeg zvorničkog kolektiva, u Odjeljenju za remont cijevnih armatura, u sektoru Mašinskog održavanja, dok supruga Milijana punih deset godina radi u službi Računovodstva, u Sektoru za ekonomiku i finansije.

Srećni smo što smo radnici ovog uspješnog kolektiva i fabrike, koja je prepoznatljiva na evropskoj i svjetskoj mapi sa svojim proizvodima. Radom u „Alumini“ obezbjeđujemo egzistenciju i siguran život našoj porodici–ističe Darko Dragičević. 

Radni kolektiv svojih roditelja, u pauzi između utakmica, posjetila je i mlada košarkašica.

-Drago mi je da sam došla u fabriku gdje rade moji mama i tata.„Alumina“ je svakodnevno prisutna u našoj kući i kako sam srećna zbog svojih uspjeha, tako se radujem i uspjesima ovog kolektiva – kaže najmlađi član porodice Dragičević.

Milica Dragičević dobitnik je mnogih nagrada.Posebno je, kaže, ponosna na priznanje koje je stiglo od Gradske uprave Zvornik kada je proglašena za sportskog ambasadora grada Zvornika za 2022. godinu.

Dobitnik brojnih priznanja

-Velika mi je čast što sam od strane nadležnih izabrana da predstavljam svoj grad, jer sam ovdje, u Zvorniku,  napravila svoje prve košarkaške korake – kazuje Milica, čiju sobu u porodičnom stanu Dragičevića krase brojne medalje i diplome sa raznih sportskih takmičenja i manifestacija.

Fantastične igre u dresu premijerligaša iz Banovića, bile su najbolja preporuka da na adresu mlade košarkašice iz Zvornika stigne i poziv iz Košarkaškog saveza  Srbije.  Prvi nastup za reprezentaciju Srbije očekuje je na ljeto kada će nastupati na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Milica je, podsjećamo, prošle godine nastupala sa kadetskom reprezentacijom BiH na Evropskom prvenstvu u Podgorici, a bila je i na širem spisku A tima reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao jedna od najmlađih košarkašica u istoriji ovog sporta.

Zbog velikog broja treninga, utakmica i takmičenja na nekoliko frontova istovremeno,  Milica Dragičević, kao odlična učenica Osnovne škole u Zvorniku, odlučila je da upiše srednje obrazovanje u školi za profesionalne sportiste u Beogradu, koja će joj, kako kaže, mnogo pomoći u daljoj karijeri.

Mlada Zvorničanka, Milica Dragičević, nastavlja tradiciju uspješnih sportista, prije svega košarkaša, koji su ponikli u ovom gradu.  Uzori su joj, kaže, Sonja Vasić, legendarna reprezentativka Srbije,  i NBA zvijezde Nikola Jokić i Luka Dončić.

Nastavlja tradiciju uspjesnih zvornickih kosarkasa 1

Za Miličine rezultate u košarci već znaju mnogi evropski i svjetski stručnjaci. Zainteresovani su za njenu košarkašku karijeru i nastavak trenažnog procesa. Traže je i mnogi klubovi sa bogatom ivelikom tradicijom. Ona je posvećena obavezama u svom matičnom klubu, želi još jednu titulu prvaka Bosne i Hercegovine u ženskoj košarcida donese u Banoviće, u grad koji joj je, pored rodnog Zvornika,  podario mnoge srećne i radosne trenutke.

Vjerujemo da je pred Milicom Dragičević blistava karijera, sa iskrenom željom da bude jedna od najboljih evropskih košarkašica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se