4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Počeli radovi na gradskoj plaži

U skladu sa najavom gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića danas je počelo uređenje gradske plaže. Radnici AD „Vodovod i komunalije“ planski sade topole, u prvom krugu planirano je 30 sadnica, a vrše se i pripreme za izgradnju košarkaškog igrališta na mjestu nekadašnjeg pješčanog igrališta.

Tri postojeća paviljona biće rekonstruisana, a planirana su i dva nova. Na dvije lokacije biće postavljeni roštilji. Dotrajala stabla biće uklonjena i krošnje drveća okresane.

1 3

U gradski parkić donesene su nove klupe i česma koja treba da bude instalirana, a biće zamijenjene i zaštitne podloge ispod dječijih sprava. Parkić će biti i jedna od dvije lokacije u gradu sa vajrles hotspotom koji će građanima omogućiti besplatan internet.

3 2

To su samo neke od aktivnosti čiju je realizaciju gradonačelnik najavio tokom 45 dana, a sa ciljem nastavljanja kontinuiteta za popravljanje uslova u gradu i njegovo uljepšavanje.

Takođe, u sklopu akcije Grada Zvornika pod nazivom „April mjesec čistoće“ u subotu, 1 aprila, biće organizovano čišćenje gradske kapije. Vrijedni planinari iz PEU „Korak“ i PD „Mladost“ uklanjaće rastinje i otpad, a mogu im se priključiti i svi građani koji vole čistu okolinu i žele da daju doprinos u uljepšavanju jednog od gradskih simbola.

6 2

Okupljanje i početak akcije je u 08:00 časova kod Gradske kapije.

Zvornički planinari su u ovoj tradicionalnoj gradskoj aktivnosti prošle godine dali novi izgled gradskoj kapiji i oslobodili okolne površine, bedeme i staze od kojih su neke bile sakrivene godinama gustim rastinjem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se