23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Održana sjednica Privrednog savjeta grada Zvornika

Zvornički privrednici i predstavnici javnih i obrazovnih ustanova razmatrali su 14 tačaka dnevnog reda na X sjednici Privrednog savjeta grada Zvornika.

Između ostalog razmatrana je prosječna građevinska cijena korisne površine u 2022. godini, naknada za uređenje gradskog građevinskog zemljišta u ovoj godini, vrijednost nepokretnosti po zonama i poreska stopa na iste u 2023. godini, Program zajedničke komunalne potrošnje i drugo. Poreske stope su ostale iste, u Zvorniku je zadržan kontinuitet u gradnji, a u toku je izrada Urbanističkog plana grada Zvornika čije trajanje će biti do 2037. godine, rečeno je na sjednici.

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske na području Zvornika evidentirana su 1.192 poreska obveznika. U protekloj godini poslovale su 883 preduzetničke radnje što je za 6,51 odsto više nego u 2021. godini. Članovima Privrednog savjeta predočeni su podaci o spoljnotrgovinskoj razmjeni za prošlu godinu gdje je primjetan rast kako uvoza tako i izvoza.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović zahvalio se privrednicima i zamolio ih da nastave sa dosadašnjom kvalitetnom saradnjom istakavši da je fokus Gradske uprave grada Zvornika u ovoj godini uspješan start parking servisa.

„Već je počela ugradnja opreme u gradu i nakon toga imaćemo mjesec dana testnog perioda. Trenutno Grad Zvornik raspolaže sa 1.400 parking mjesta i u planu nam je izgradnja garaže u B blokovima. Trudićemo se da ovu oblast unapređujemo iz godine u godinu,“ rekao je Ivanović na sastanku.

Privredni savjet grada Zvornik je savjetodavno tijelo koje daje mišljenja, preporuke i pokreće inicijative o pitanjima koja se odnose na stanje privrede, društvenih djelatnosti i mjerama za unaprijeđenje lokalnog ekonomskog razvoja.

privredni savjet 1

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se