8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Održana radionica o pisanju projekata u Zvorniku

Predstavnici zvorničkih udruženja građana prisustvovali su prvoj edukativnoj radionici pod nazivom “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva”, koju su zajednički organizovali Grad Zvornik i Misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini.

„Cilj ovakvih radionica jeste osnaživanje nevladinih organizacija u našem gradu i pružanje prilike da nauče pisati projekte kako bi u budućnosti mogli aplicirati za sredstva kod raznih donatora, ali i na javne pozive Gradske uprave. Grad Zvornik izdvaja svake godine značajna sredstva za nevladine organizacije. Ove godine nekad krajem marta ili početkom aprila očekujemo otvaranje javnog poziva za nevladine organizacije. U budžetu je izdvojeno negdje oko 45.000 KM za nevladine organizacije i još dodatnih 20.000 KM za organizacije koje su registrovane kao omladinske. Koristim ovu priliku da pozovem sve navladine organizacije sa teritorije Zvornika da se prijave sa svojim rpojektima na poziv,“ rekao je darko Stefanović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Stefanović se zahvalio Misiji OEBS-a u BiH što su pozitivno odgovorili na poziv Grada da organizuju jednu ovakvu obuku, a i predstavnicima udruženja i organizacija koji su se prijavili da prisustvuju.

Jasmina Ovčina, konsultant OEBS-a je sa udruženjima razgovarala o osnovama projektnog planiranja.

„U Zvorniku smo obrađivali pisanje projekatnih zadataka na temu jačanja društvene kohezije. Kasnije ćemo imati još jednu radionicu na kojoj ćemo pripremiti prijedlog projekta koji će biti spreman da se predstavi eventualnom donatoru,“

Ovo je samo jedna u nizu planiranih edukacija za nevladin sektor u Zvorniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se