15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Milošu Božoviću potrebna je naša pomoć posle teške muke koja ga je zadesila

Mladom Milošu Božoviću potrebna je naša pomoć! Za nastavak liječanja i terapiju matičnim ćelijama u jednoj ruskoj klinici u Moskvi, Milošu je potrebno 120.000 evra.

Za nastavak liječenja mladog golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba „Slavija“ iz Istočne Ilidže prikupljene su 1.982 KM na trodnevnom turniru u malom fudbalu u Han Pijesku, rekli su organizatori.

Za učešće na turniru prijavilo se 11 ekipa, koje su novac od kotizacije i šutiranja penala i priloga gledalaca namijenili za pomoć u prikupljanju novčanih sredstava potrebnih za nastavka liječenja u Rusiji mladog fudbalera povrijeđenog na utakmici.

Organizator Miodrag Golijan zahvalio je sugrađanima koji su podržali ovu akciju i još jednom pokazali da Han Pijesak ima veliko srce.

Grupa mladih sa Han Pijeska je prošle sedmice organizovanjem basket i odbojkaškog turnira prikupila 2.900 KM za pomoć Božoviću.

Akciju prikupljanja pomoći za nastavak liječenja Miloša Božovića pokrenula je Opštinska organizacija Crvenog krsta Istočna Ilidža u prvoj sedmici februara.

Pomak očigledan

Miloš je do sada je primio četiri terapije, a kako ističe Milošev otac Aleksandar, pomak u njegovom zdravstvenom stanju je očigledan.

Aleksandar dodaje da pomoć državnih institucija nisu dobili, te da je jedini način za obezbjeđivanje sredstava za nastavak liječenja ponovno pokretanje humanitarne akcije.

Jedino razumijevanje, kaže, našli su na lokalnom nivou, u opštinama, Gradskoj upravi i među Miloševim sugrađanima.

Za liječenje u Moskvi neophodno je prikupiti oko 50.000 evra, dok je mnogo više novca potrebno izdvojiti za putne troškove porodice kao i za angažman specijalnog aviona za medicinski transport.

Porodica Božović od svog sina neće odustati, ali ni brojni građani Istočnog Sarajeva, Republike Srpske, BiH i regiona.

Humanitarna akcija za Miloša Božovića trajaće do 1. aprila. Ukoliko se ne prikupe sredstava, akcija će biti nastavljena.

Mnogo pojedinaca i organizacija sa regije se istaklo u prikupljanju pomoći i pokretanju akcija za prikupljanje pomoći.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva. Na utakmici 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu. Od tada traje borba za njegovo ozdravljenje.

Instrukcije za slanje pomoći

Porodici Božović možete pomoći i uplatom novca na žiro račun broj: 5620128150302396 NLB banka Istočno Sarajevo.

Uplatom iz inostranstva IBAN: BA 395620128150302590 Aleksandar (Sreto) Božović, Akademika Petra Mandić 48, 71123

SWIFT BIC: RAZBBA22 NLB banka Milana Tepića br. 4, 78000 Banjaluka

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se