15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik Ivanović: Tehnički školski centar dobar primjer drugima po radu i rezultatima

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetio je danas Tehnički školski centar gdje ga je direktor škole Goran Grujić upoznao sa aktivnostima i projektima koje su realizovali i o planovima koji su pred njima. Nakon obilaska škole, gradonačelnik je poručio da ova ustanova može biti primjer mnogima po svom radu, organizovanosti i dobrim rezultatima.

On je istakao da je i sam nekada bio učenik Tehničkog školskog centra, te da je video da su današnji uslovi za pohađanje nastave izuzetno dobri.

„Srednjoškolci ovdje imaju mogućnost da mnogo nauče i da, kada sutra završe školu, budu traženi na tržištu rada. Na njima je samo da se trude, uče i poštuju svoje profesore.“

28

Gradonačelnik je podsjetio da je ova srednjoškolska ustanova imala podršku Grada Zvornika prethodnih godina, te da će je imati i u narednom periodu.

„Dobro je poznato da Grad Zvornik značajna sredstva ulaže u obrazovanje. Proširujemo kapacitete vrtića, finansiramo predškolsko i osnovno obrazovanje. U zadnjih nekoliko godina izgrađene su nove škole, kao i nove fiskulturne sale. Primjera radi, samo u zadnje dvije i po godine urađene su tri fiskulturne sale zahvaljujući, prije svega, Vladi Republike Srpske, Federalnom ministarstvu, donatorima i gradskom budžetu. Izdvajamo iz budžeta oko 200.000 KM na godišnjem nivou za podršku studentima kroz stipendije, a takođe finansiramo i prevoz učenika do škola i nazad sa oko 500.000 KM. Sve su to pokazatelji da vodimo računa o obrazovanju i to će biti naša politika i ubuduće.“

Grujić prilikom današnje posjete gradonačelniku uručio Zahvalnicu za nesebičan doprinos u radu i razvoju škole.

30 1

„Dobili smo uvjeravanje od strane gradonačelnika da će Gradska uprava, kao i do sada, učestvovati i pružiti nam podršku u svim projektima bitnim za školu. Evidentno je da mi u školi imamo dosta razloga za zadovoljstvo, ali takođe i mnogo pravaca za dalji razvoj.“

29

Gradonačelnik je danas posjetio kabinet sa STEM laboratorijom u kojem učenici rade na projektovanju određenih mašinskih sklopova i iste te mašinske sklopove prave na 3D štampaču. „U mašinskoj i elekto radionici upoznao se sa radom naših učenika koji se obrazuju za zanimanja mašinski i elektro tehničar. Tu je, pored ostalog, video i projekat pametne kuće koji je prezentovao prof. dr Božo Ilić, koja je 2020. godine osvojila nagradu kao najbolji projekat, a profesor nagradu kao najbolji inovativni nastavnik u BiH“ – rekao je Grujić.

26 1

Prethodno je gradonačelnik razgovarao sa predstavnicima Savjeta učenika koji su ga informisali o svojim aktivnostima od kojih brojne imaju humanitarni karakter.

31

Tehnički školski centar pohađa 730 učenika. Trend je stalnog povećanja broja đaka, a to se vidi i u poređenju sa školskom 2016/17 godinom kada su imali 540 srednjoškolaca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se