18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Grad Zvornik obezbijedio sadnice kestena članovima „Bagrema“

Svim članovima Udruženja pčelara „Bagrem“ kojih ima 140 podijeljene su po četiri sadnice pitomog kestena.

Ovo je prvi korak nakon nedavno održanog sastanka gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića i predstavnika Bagrema u cilju pošumljavanja teritorije grada kestenom koji brzo raste i već za četiri godine može se očekivati da počne da behara. Pčelari su zadovoljni pašom bagrema, a nadaju se da će planskim pošumljavanjem u saradnji sa Gradom Zvornikom i Šumskom upravom, u dogledno vrijeme kesten postati druga paša.

Na zahtjev Udruženja unete su i izmjene u Program korištenja budžetskih sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje u 2023. godini tako da pčelari podsticaj mogu ostvariti sa minimalno 10 umjesto do sada 20 košnica i maksimalno 39 umjesto ranije 49 košnica. Za razvoj pčelarstva u gradskom budžetu u ovoj godini planirano je 50.000 KM.

Iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti podsjećaju sve zvorničke pčelare da su, u skladu sa Zakonom o pčelarstvu, dužni da do 31. marta tekuće godine prijave broj izimljenih pčelinjih društava. Prijavljivanje se vrši lično u Gradskoj upravi, kancelarija br. 5. ili preko udruženja čiji su član.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se