4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Đoković bez dozvole za SAD, senatori pisali Bajdenu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće učestvovati na turnirima u Indijana Velsu i Majamiju pošto mu državna bezbjednost SAD-a nije izdala dozvolu za ulazak u zemlju.

Đoković je dostavio dokumentaciju i podnio molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD pošto nije vakcinisan protiv korona virusa, ali senatori sa Floride Rik Skot i Majk Rubio su reagovali pismom, odbjavljenom na Skotovom Tviter profilu objavio da je Đokovićev zahtjev odbijen.

– Rečeno nam je da je Đokovićev zahtjev odbijen i on neće biti u mogućnosti da učestvuje u Majamiju naredne nedjelje. Predsjednik DŽo Bajden mora da popravi to odmah i dozvoli mu da igra u našoj zemlji – napisao je Skot.

Skot potom dodaje u tvitu koji se nadovezuje na objavu sa pismom, ističući da „nema smisla da DŽo Bajden proglašava da kovida više nema, a da se Đokoviću ne dozvoljava dolazak u SAD zbog vakcine“.

Američki mediji već nedeljama nagađaju hoće li najbolji teniser sveta moći da zaigra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju iako je dobio veliku podršku organizatora turnira, pa i direktora Јu Es opena Stejsi Alastera.

Amerikanci su najavili da će sve zabrane povodom koronavirusa ukinuti od 1. maja, ali ostaje da se vidi da li će se to stvarno i dogoditi.

Ako se potvrdi da Đoković nije dobio posebnu dozvolu i zato propusti Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju, važnije je da li će učestvovati i na Јu Es openu, posljednjem gren slem turniru u sezoni u Njjujorku, koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra.

A medijska negativna priča će, kao i prošle godine u Australiji, očigledno baš potrajati.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se