10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

TŠC Zvornik: Više od 50 učenika i nastavnika dalo krv

Više od 50 učenika i nastavnika Tehničkog školskog centra Zvornik danas je dalo krv.

Direktor Tehničkog školskog centra Goran Grujić rekao je novinarima da je ovo tradicionalna akcija koju ova ustanova organizuje više od 10 godina.

„Želimo ovom humanom akcijom da pomognemo onome kome u datom momentu treba krv, što je jedna od najhumanijih stvari koje čovjek može za drugog da uradi“, rekao je Grujić koji je u ovoj akciji dao krv.

On je istakao da se ovakvim akcijama želi dati podstrek učenicima da u daljem životu budu dobrovoljni davaoci krvi, te izrazio nadu da će većina nastaviti sa ovom praksom i nakon završetka srednje škole.

Srn2023 2 27 1538985 1

Šef Službe za transfuzijsku medicinu u zvorničkoj Bolnici Vladimir Dražić rekao je da su rezerve krvi u zimskom periodu prilično ispražnjene.

„Akcija dobrovoljnog davanja krvi učenika i nastavnika Tehničkog školskog centra je prva ovogodišnja organizovana akcija i nadam se da će i druge obrazovne i druge ustanove slijediti ovaj primjer, čime bi se znatno popunile zalihe krvi“, rekao je Dražić.

U organizaciji akcije dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u prostorijama Službe za transfuzijsku medicinu Bolnice Zvornik, učestvovali su Tehnički školski centar i Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se