18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Stojičić: SŠC “Petar Kočić” primjer dobre prakse

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić ocijenila je sinoć u Zvorniku da je Srednjoškolski centar /SŠC/ „Petar Kočić“ primjer dobre prakse u srednjem stručnom obrazovanju.

Nakon obilaska radova koji se izvode na uređenju đačkog restorana u ovoj srednjoškolskoj ustanovi, Stojičićeva je istakla da je izuzetno važna izgradnja ovog restorana za odvijanje praktične nastave u ovom objektu.

Srn2023 1 31 1952761 0
FOTO: SRNA

Ona je rekla novinarima da je saradnja ove srednjoškolske ustanove i Gradske uprave za primjer i da treba da služi kao ogledni primjer za mnoge opštine i gradove u Republici Srpskoj.

Izrazivši zadovoljstvo posjetom ovom srednjoškolskom centru, Stojičićeva je rekla da je tokom dana razgovarala sa svim direktorima zvorničko-birčanske regije, stavljajući upravo akcenat na infrastrukturu u školama, posebno kada su u pitanju srednje škole.

Direktor SŠC Biljana Pisić rekla je da je posjeta resornog ministra došla u najboljem trenutku, upravo kada su u toku radovi na uređenju đačkog restorana.

Srn2023 1 31 1952761 1
FOTO: SRNA

Ona je dodala da je kroz projekat prekogranične saradnje obezbijeđena kompletna oprema i inventar za restoran, nakon čega je počelo uređenje prostora.

Pisićeva je rekla da će u ovom prostoru biti urađen posebno restoranski, a posebno kuhinjski dio i dodala da će kompletna oprema, koja je dopremljena u školu, biti ugrađena uz restoranski mobilijar.

Prema njenim rijačima, prioritet za ishranu imaće učenici i profesori, jer je to, prije svega, prostor koji je važan za praktičnu nastavu.

Srn2023 1 31 1952761 2
FOTO: SRNA

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da je Srednjoškolski centar „Petar Kočić“ kroz svoj aktivizam obezbijedio opremu za đački restoran u vrijednosti od 35.000 evra, dok će iz gradskog budžeta biti izdvojen isti iznos za adaptaciju porostorija gdje će biti smješten đački restoran.

„Grad Zvornik izdvaja značajna sredstva za obrazovanje, od predškolskog osnovnog, srednjeg i visokoškolskog, putem infrastrukturnih projekata, programa i drugih aktivnosti koje se finansiraju iz budžeta grada“, rekao je Ivanović i dodao da sav posao ne bi bilo moguće uraditi bez podrške Vlade Republike Srpske i donatora.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se