15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Sirijac u suzama nosi mrtvu bebu nakon razornog zemljotresa (VIDEO)

IDLIB – Najmanje 574 osobe su poginule, a hiljade je povrijeđeno u različitim regijama Sirije u zemljotresu jačine 7,7 stepeni po Rihterovoj skali, čiji je epicentar bio u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu, javlja Anadolija.

Na jednom od snimaka može se vidjeti Sirijac u suzama kod ruševina zgrade dok nosi mrtvu bebu koja je poginula u zemljotresu.

Agencija za civilnu odbranu proglasila je sjeverozapadni dio Siriju „područjem katastrofe“ usred urušavanja zgrada i brojnih mrtvih u razornom zemljotresu koji je potresao širu regiju rano u ponedjeljak.

Upućen je apel za hitnu pomoć zbog nedostatka podrške i skloništa kao i zbog olujnog i hladnog vremena.

Epicentar zemljotresa registriran je u okrugu Pazarcik u turskom Kahramanmarasu, a potom je uslijedilo 50 naknadnih podrhtavanja tla.

Provincije Gazijantep, Sanliurfa, Dijarbakır, Adana, Adijaman, Malatja, Osmanije, Hataj i Kilis su takođe teško pogođene potresom. Potres se osjetio i u susjednoj Siriji, a podrhtavanje tla i u Iraku, Libanu, Egiptu i drugim regijama.

U razornom zemljotresu koji je jutros pogodio jug Turkske dosad je poginulo 912, a povrijeđeno 5.385 osoba, potvrdio je turski predsjednik Redžep tajip Erdoan u sjedištu Uprave za vanredne situacije Turske (AFAD) u glavnom gradu Ankari.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se