7.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Nenad Nešić zaboravio da prijavi nekretnine u Srbiji

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti BiH, iako je imao zakonsku obavezu, u izjavi o imovinskom stanju koju je popunio prije preuzimanja ministarske pozicije, nije prijavio stan i kuću u Novom Sadu koje ima sa suprugom Majom.

Piše to Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), čijoj novinarki je Nešić, a koji je i lider DNS-a, rekao da je kontaktirao Savjet ministara BiH i da mu je rečeno da se imovina supružnika ne prijavljuje.

„U upitniku nigdje ne piše ‘imovina bračna’, nego piše imovina koja se vodi na vama“, rekao je Nešić, a nakon što mu je novinarka pročitala propise, on je prekinuo telefonsku vezu.

Kako se dodaje, neprijavljeni stan od 98 kvadrata smješten je u užem centru Novog Sada, dok se kuća od 177 kvadrata nalazi u mirnom naselju sa druge strane Dunava, blizu Petrovaradinske tvrđave.

Nešić je, dodaje se, u obrascu izjave napisao da ima dva stana od 182 i 164 kvadrata te dvije garaže od po 13 kvadrata u Tivtu u Crnoj Gori. Prijavio je i zemljište u Novom Sarajevu i u Istočnom Sarajevu. Naveo je da je vlasnik trgovačke firme „N-group“ u kojoj je direktorica njegova supruga, prenose „Nezavisne novine“.

Takođe, Nešić je naveo i da je direktor firme „N trade“ koja je u vlasništvu njegovog brata Predraga. Dodao je da je brat direktor firme „Energoinvest-automatika“ koja se bavi iznajmljivanjem mašina i opreme. Otac Rade je vlasnik trgovačke firme „Dar-Company“.

Ovo nije prvi put da Nešić zaboravlja prijaviti sve što ima. Krajem 2021. godine novinari CIN-a su pronašli da je Nešić prećutao da ima firmu „N-group“ koju je osnovao 2016. godine, a nije je prijavio u imovinskom kartonu koji je dostavio Centralnoj izbornoj komisiji 2018. godine nakon što je izabran za poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se