15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

„Lidl“ bi u BiH mogao zaposliti 2.000 radnika

 Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, primio je danas u Sarajevu predstavnike kompanije „Lidl“, izvršnog direktora Deana Suneka i voditelja sektora Marjana Mikovića, a naglašeno je da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, na sastanku je istaknuta zainteresovanost kompanije „Lidl“ za poslovanje na tržištu BiH, što je vidljivo kroz pripremne radove na izgradnji logističkog centra u blizini Sarajeva.

„Predstavnici kompanije informisali su ministra Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ‘Lidl’ budu prisutni u gradovima i opštinama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika“, naglašeno je u saopštenju. 

Kako je istaknuto, Košarac i predstavnici kompanije „Lidl“ posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije. 

“Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati“, naveo je Košarac.

On je rekao da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije „Lidl“ da proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH budu na odgovarajući način pozicionirali u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima ove kompanije.

Košarac je najavio da će u narednom periodu biti organizovan sastanak predstavnika nadležnih entitetskih institucija i prepoznatljivih proizvođača iz Republike Srpske i FBiH sa predstavnicima kompanije „Lidl“. 

“Kompanija ‘Lidl’ prepoznatljiva je na svjetskom i evropskom tržišu, a prisutna je i na regionalnim tržištima poput Srbije i Hrvatske. Raduje me njihovo opredjeljenje i spremnost da u budućnosti posluju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH“, naveo je Košarac.

Podsjetimo, iz „Lidla“ su do sada stizale brojne informacije, poput one iz septembra prošle godine, kada nam je rečeno da ulažu u moguće filijale i skladišta u BiH.

„U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta“, rečeno je tada „Nezavisnim novinama“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se