8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Koji su to ženski najjači aduti?


Da li znate koji su to ženski najjači aduti?

Od davnina, žensko tijelo se smatra veoma posebnim, pogotovo zbog toga, što žene imaju tu mogućnost da donesu novi život na svijet. Ženski atributi mogu da otvore sva vrata, kako u poslovnom, tako i u ljubavnom životu.

Žena, koja je svjesna svojih atributa, zrači visokim samopouzdanjem i ženstvenošću. Nekada nam se može učiniti, kako su one svemoguće i da im se sve samo pruža na dlanu. Danas, mediji nas bombarduju sa svih strana, sa fotografijama idealnih žena. Ovdje se naročito pažnja posvećuje glumicama i manekenkama sa idealnim proporcijama.

Budući da nismo svi isti, a tu naročito utiče genetika, ali i način našeg života, šta da radimo kako bi se bar malo približili tom nivou? Koji su to najjači ženski aduti i kako možete da ih poboljšate i dođete do izražaja? Pročitajte.

Kosa

Kada govorimo o ženskim najjačim adutima, ne možemo, a da ne pomenemo kosu. Znamo da kompletan stajling i šminka, padaju u vodu, ako je ženi kosa, tj. frizura u haosu. Bilo da je kratka ili duga, njegovana kosa, nam daje taj osjećaj sigurnosti i samopouzdanje.

Njegovana kosa, drugima daje do znanja, da držite do sebe, a to je vaš važan adut i prema suprotnom polu. Važno je da je kosa čista i sjajna, a pre svega zdrava.

Bez obzira koji tip kose imate, ako želite da vam ona izgleda lijepo i zdravo, onda bi bilo dobro da obratite pažnju na vaš izbor šampona. Izbjegavajte šampone sa sulfatima i ostalim industrijskim hemijama, koji mogu da vam oštete kosu.

Najbolji su šamponi koji su na biljnoj bazi, a koji odgovaraju bilo kojem tipu kose. Na primjer, šampon koji u svom sastavu ima protein svile sericin, će da učini čudo za vašu kosu. On će da je obnovi i zaštiti od isušivanja i pružiće vam onaj lijepi svilenkasti izgled, koji viđamo kod holivudskih glumica.

Kopriva i hajdučka trava će, vašoj kosi pomoći da bude čista i bez peruti, ali i da lijepo raste, pogotovo ako želite dugu kosu.

Kada govorimo o kosi, važan je i dobar izbor frizure. Gledajte da vaša frizura i boja kose, bude prikladna i da odgovara obliku vašeg lica, odnosno boji kože, kada govorimo o farbi.

Ovdje vam vaš frizer puno može pomoći, tako da, slobodno zatražite njegovo mišljenje. Nemojte da vam loš izgled kose, uništi dan ili posebno veče. Kosa je vaš zaštitnički znak i zbog toga, dobro je njegujte.

Lijepe usne i zdravi zubi

Pune usne i lijepi, bijeli zubi su pravi pogodak, zar ne? Danas se sve više stavlja naglasak na pune usne i smatraju se veoma privlačnim i ženstvenim. Neko se, jednostavno, rodi sa lijepo oblikovanim i punijim usnama, a šta ako niste te sreće? Ovdje ne govorimo samo o mladima, nego i starijim osobama. Tanke i ravne usne, su jedan od znakova starenja, jer se vremenom usporava proizvodnja kolagena. Nemojte da tugujete, jer i za vas, postoji rješenje.

Kao jednu od opcija, imamo povećanje usana. Povećanje usana je kozmetički proces, koji se naziva injekcijski dermalni filer i on se najčešće koristi. Filer koji se najviše koristi, jeste onaj, koji sadrži hijaluronsku kiselinu. Za ovaj postupak koriste se male igle, sa kojima se ubrizgava hijaluronska kiselina u sluznicu i tijelo usana. Tako dobijate željeni volumen i oblik usana i bolju hidrataciju. Ove injekcije traju oko šest do devet mjeseci. Smatraju se bezbjednim, ali vam savjetujemo da se dobro raspitate gdje je najbolje da to uradite, kako bi imali lijepe i pune usne.

Ako ne volite igle, imamo par savjeta kako prirodno možete bar malo da povećate usne. Piling je važan, kako za tijelo, tako i za vaše usne. On će vam pomoći da uklonite sve mrtve ćelije i učiniće vaše usne glatkima. Za njega možete da koristite šećer i kokosovo ili maslinovo ulje i lagano četkicom masirajte usne, pa isperite.

Ne zaboravite na hidrataciju. Unos tečnosti je važan i za usne, ali i za samo tijelo i kosu. Tokom dana, unosite dosta tečnosti ili jedite voće i povrće bogato vodom, kao što je:

krastavac
paradajz
lubenica
narandža
jabuka
brokuli

Možete da koristite i dodatke, tj. hidratantne kreme za usne, koje sadrže kolagen i hijaluronsku kiselinu. Svakodnevno trljajte usne kockicom leda, oko tri do pet minuta.Led će stegnuti krvne sudove i učiniti da vaše usne imaju pun i gladak izgled i da dobiju lijepu ružičastu boju.

Takođe, možete iskoristiti i šminku. Nanesite sjaj za usne, jer njegove svjetlucave čestice odbijaju svjetlost od vaših usana, i tako stvaraju iluziju većih usana. Olovka za usne može vizuelno da ih poveća. Gledajte samo da, nijansa odgovara vašoj prirodnoj boji usana ili boji ruža.

Pri izboru ruža za usne, izbjegavajte tamne i hladne nijanse, jer možete dobiti izgled tankih usana. Birajte toplije nijanse, kao što je crvena, roza, narandžasta, pa čak i boja mesa.

Lijepi zubi za predivan osmijeh

Sada kada znate, kako do punijih usana, pažnju obratite i na svoje zube. Bijeli i lijepo raspoređeni zubi, su znak zdravlja, dobre genetike i pažljive lične higijene. Premda oralne tegobe češće pogađaju muškarce no žene, ni ljepši pol nije potpuno imun na karijes.

Redovno posjećujte stomatologa, kako bi vam zubi, prvenstveno bili zdravi, pa tek onda lijepi.

Naravno, posjeta stomatologu nije sve, važno je i kako održavate higijenu usne duplje i zuba i kod kuće.

Kako da održavate zube:

Redovno perite zube – ovo je veoma važno za uklanjanje bakterija, koje stvaraju zubni karijes, a koje se unose hranom i pićem.

Za bolji rezultat, možete koristiti i konac za zube.
održavajte jezik čistim – tokom pranja zuba, nemojte da zaboravite na vaš jezik.

Uklonite naslage na njemu, kako bi smanjili nakupljanje bakterija i da vam dah bude svježiji.

Koristite paste sa fluorom – sve paste sadrže fluor, jer on sprječava karijes i jača vaše zube.
smanjite unos šećera – bilo bi poželjno da smanjite ili skroz izbacite slatkiše i šećer iz ishrane. Šećer je kiseo i zajedno sa bakterijama u ustima, utiče loše na zubnu gleđ.

Koristite žvake bez šećera – one će da podstaknu proizvodnju pljuvačke, koja sadrži minerale koji jačaju zube. Odlična su zamjena, nakon obroka, kada nismo u prilici da peremo zube. Smanjiće kiselinu i ukloniti ostatke hrane, nakon jela.

Izbijelite zube prirodno – ovde vam može pomoći soda bikarbona.Ona ima mogućnost izbjeljivanja i jedan je od glavnih sastojaka pasti za zube. Pomaže u uklanjanju površnih mrlja, i sprječava rast bakterija. Redovno četkajte zube sa njom i vremenom ćete primijetiti promjene na bolje.

Smanjite unos kafe, vina, gaziranih pića i izbjegavajte pušenje – kako vam zubi ne bi postali žuti

Grudi kao ženski adut

Ženske grudi, predstavljaju snažan simbol ljepote, majčinstva i vitalnosti. Pojedine dame, vole svoje grudi i zadovoljne su sa njihovim prirodnim oblikom i veličinom. Druge, kojima priroda nije bila toliko darežljiva ili zbog bolesti, kao što je rak dojke, pokušavaju da na razne načine nadomjeste svoje nedostatke.

Danas, zahvaljujući estetskoj hirurgiji, pružena im je mogućnost povećanja grudi po želji ili rekonstrukcija kod uklonjene dojke. Pored estetskih operacija, osobe sa malim grudima, imaju mogućnost i za prirodno povećanje grudi. Kod prirodnog povećanja grudi, važno je da budete uporni, jer rezultati ne dolaze preko noći. Vježbanje, ishrana i kreme za rast grudi, omogućiće vam da dođete do svog cilja, bez skupih operacija i ožiljaka.

Ovo su ženski aduti, koji se prvi primjećuju, kada se radi o našem izgledu. Da bi imali lijep i zdrav izgled, vježbajte i hranite se zdravo, okrenite se prirodi. Danas, postoje razne vježbe za oblikovanje grudi, stražnjice i lijepe noge. Ishranu obogatite vitaminima i mineralima, koji djeluju na vaše tijelo iznutra i iz vana. Koristite prirodnu kozmetiku, kao što su šamponi za kosu, kreme i gelovi koji će djelovati protiv nedostataka, kao što su bore i bubuljice, strije i celulit.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se