2 C
Zvornik
20. април 2024.

Kakvo nas vrijeme očekuje danas

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i danas će biti hladno, ali pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost ponegdje na zapadu i jugoistoku.

Maksimalna temperatura vazduha od minus jedan do četiri, na jugu do devet, u višim predjelima od minus šest stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promjenljiv vjetar, na jugu slaba do umjerena bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava sunčano vrijeme uz malu oblačnost, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka.

Najhladnije jutros se na Sokocu gdje se temperatura vazduha u 7.00 časova spustila 22 stepena ispod nule, na Han Pijesku je minus 15, u Drvaru minus 14, na Bjelašnici minus 13, na Čemernu i u Sarajevu minus 12, na Ivan Sedlu, u Srebrenici, Kalinoviku, Nevesinju i Driniću minus 11, a u Rudom, Tuzli i Višegradu minus 10 stepeni.

U Bijeljini i Gacku jutrošnja temperatura vazduha je minus devet stepeni, u Zenici, Kneževu i Bihaću minus osam, na Mrakovici, u Prijedoru, Novom Gradu i Srpcu minus sedam, u Zvorniku i Gradačcu minus šest, u Mrkonjić Gradi i Šipovu minus pet, u Ribniku minus četiri, u Banjaluci minus tri, u Trebinju minus dva, a jedan stepen u Mostaru i Neumu.

Na Han Pijesku visina snijega jutros iznosi pola metra, na Čemernu 42 centimetra, na Sokocu 21, u Kalinoviku 20, na Mrakovici 15, u Kneževu 10, u Gacku šest, u Driniću pet, u Nevesinju četiri, u Srebrenici tri i u Mrkonjić Gradu dva centimetra.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se