15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Haos u Srebrenici: Kuće bez struje i vode, đaci ne mogu u škole

 Nove snježne padavine i poledica otežali su saobraćaj na svim regionalnim i planinskim putevima srebreničke opštine.

Visina snijega u planinskim krajevima veća je od 50 centimetara, a na planinskim prevojima Stublića, Vukeljinog stana, Brežana, Stoca i Osmača ima smetova iznad metra, javlja Avaz.

Mokar i težak snijeg prouzrokovao je velike štete na voćnjacima i plantažama maline i kupine, a na kolovozima, osim velikog snijega ima i oborenih stabala. Svi lokalni putevi su neprohodni, te sva planinska sela očekuju dolazak ekipa za održavanje puteva u zimskom periodu.

Teška mehanizacija probija se do planinskih sela Luke i Krušev Dola. Međutim, mještani ovih sela, javljaju da put nije očišćen te prevoznici učenika neće moći voziti djecu u škole u Srebrenicu. Istih problema imaju i đaci drugih planinskih sela.

Osim što u Luci i Kruževom Dolu dolazi do povremenog prekida u napajanju električnom energijom, u gradu i drugim selima, problema ima i sa snabdijevanjem vode iz gradskog vodovoda.

Kozarska Dubica bez vode i struje, u Trebinju crveni meteoalarm


U većini dijelova Republike Srpske pada snijeg, saobraćaj se odvija otežano, a u Kozarskoj Dubici problemi na elektromrežama.

Snijeg je prouzrokovao probleme na elektro mrežama. Kompletna opština Kozarska Dubica trenutno je bez pitke vode, a električne energije nema na području Dubičke ravni.

Zbog velike količine snijega, neprohodni su putevi i na području opštine Krupa na Uni. Od dva časa jutros nema električne energije.

Crveni meteoalarm objavljen je za područje Trebinja, gdje se očekuju udari vjetra do 70 kilometara na čas, obilne padavine, lokalno i do 90 litara po metru kvadratnom, te grmljavina.

Narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina izdat je za zapadna, jugozapadna, jugoistočna područja.

Saobraćaj se zbog snijega odvija otežano i usporeno na većini puteva u Srpskoj i BiH.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju dionice Mrkonjić Grad – Mliništa, Karanovac – Kneževo – Ugar, Šipovo – Novo Selo, Vlasenica – Han Pijesak preko prevoja Han Pogled, Gacko – Tjentište preko prevoja Čemerno, te Sarajevo – Rogatica preko Romanije.

Na graničnim prelazima Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina i Orašje, pojačan je intenzitet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se