9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Đoković poslije obaranja apsolutnog rekorda: Ponosan sam, hvala navijačima na podršci

Najbolji igrač svijeta Srbin Novak Đoković izjavio je danas da je počastvovan i ponosan što je oborio rekord legendarne Njemice Štefi Graf po broju nedjelja u vrhu svjetskog tenisa.

Đoković je danas započeo 378. nedjelju na prvom mjestu ATP liste.

Srpski teniser je rekord po broju nedjelja kao broj jedan na ATP listi oborio u martu 2021. godine kada je nadmašio Švajcarca Rodžera Federera, a danas je postao i apsolutni rekorder.

– Pozdrav teniski fanovi širom svijeta, želim da vam zahvalim na velikoj podršci tokom svih ovih godina, na velikoj snazi i ljubavi koju ste mi pružali tokom godina da uspijem da ostvarim neka nevjerovatna dostignuća tokom moje karijere. Posljednje u nizu je obaranje rekorda sa 378 nedjelja na prvom mjestu, čime sam pretekao jednu Štefi Graf, jednu od najvećih ikada u tenisu, računajući i mušku i žensku konkurenciju – napisao je Đoković na svom Instagram nalogu.

Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju gdje će igrati na turniru u ovom gradu.

– Počastvovan sam, ekstremno sam ponosan zbog ovog dostignuća. Želim da iskoristim ovu priliku da podijelim sa vama radost i zahvalnost za sve što ste mi pružali tokom godina. Vidimo se na terenu – poručio je Đoković.

Srpski teniser će sutra u prvom kolu turnira u Dubaiju igrati protiv Čeha Tomasa Mahača.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se