8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Beba rođena u ruševinama u Siriji dobila ime i novi dom

Tek rođena djevojčica spasena iz ruševina poslije razornog zemljotresa u Siriji, u kojem je poginula njena majka i ostali članovi porodice, dobila je ime Aja, što na arapskom jeziku znači “znak od Boga” ili “čudo”, a brigu o njoj preuzeće rođak.

Aja, koja je u trenutku kad je izvučena iz ruševina u Dženderisu i dalje bila vezana pupčanom vrpcom za svoju nastradalu majku i dalje je u bolnici, njeno stanje je iz dana u dan sve bolje i nema oštećenja kičme, kao što se u prvom trenutku strahovalo, rekao je ljekar bolnice u Afrinu.

-Nazvali smo je Aja da bismo prestali da je zovemo novorođena beba – rekao je doktor Hani Maruf iz bolnice Čihan, preneo je Gardijan.

O maloj Aji brigu će preuzeti njen rođak Salah al-Badran, čija je kuća u Dženderisu, na sjeverozapadu Sirije, takođe uništena u katastrofalnom zemljotresu.

On je, zajedno sa svojom 11-članom porodicom, uspeo da pobjegne iz jednospratne kuće, ali sada žive u šatoru, preneo je AP njegove riječi.

Spasioci u Dženderisu otkrili su Aju u ponedjeljak popodne, više od 10 sati poslije zemljotresa, dok su tragali za preživjelima u srušenoj petospratnici.

Beba je pronađena pod betonskom ruševinom i dalje vezana pupčanom vrpcom za svoju majku, koja je preminula zajedno sa suprugom i još četvoro djece.   

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se