14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Aktiviran humanitarni broj za prikupljanje pomoći ugroženima u Turskoj i Siriji

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara pozvalo je na prikupljanje humanitarne pomoći ugroženima poslije zemljotresa u Turskoj i Siriji.

– Pozvani su svi službenici na nivou BiH, profesionalna vojna i civilna lica zaposlena u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH da prema svojim mogućnostima učestvuju u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć građanima Turske i Sirije pogođenim strašnom prirodnom katastrofom – saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

048530

Između ostaloga, u humanitarnoj pomoći mogu biti i ove namirnice i potrepštine:

Debele jakne i kaputi, kabanice, čizme, džemperi, pantalone, rukavice, šalovi, kape, čarape, donje rublje, šatori, kreveti, dušeci, ćebad, vreće za spavanje, grijalice, plinske boce, termosice, ručne baterije, punjači za telefone, generatori za napajanje struje, hrana (konzervirana i sa dugotrajnim rokom), hrana za bebe i djecu, pelene, potrepštine za čišćenje i ličnu higijenu, higijenski ulošci za žene.

Društvo Crvenog krsta BiH aktiviralo je humanitarni broj za Republiku Srpsku i FBiH u kojem jednim pozivom donirate dvije marke, a broj je 17023.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se