15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornik se sprema za izbore, Ivanović jedini kandidat

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović jedini je kandidat na prijevremenim izborima za gradonačelnika Zvornika zakazanim za 5. februar.

Mustafa Arifović, predsjednik Gradske izborne komisije Zvornik, rekao je da je Izborni zakon jasan i da je proces isti kao da ima više kandidata.

„Pripreme teku svojim tokom. Trenutno ugovaramo zakupe prostorija za glasanje i prikupljamo prijedloge za članove biračkih odbora. Politička partija koja ima svog kandidata daće po jednog člana i zamjenika u svaki birački odbor, a ostale će imenovati GIK sa rezervne liste koja je sačinjena na prethodnim izborima na osnovu javnog oglasa koji smo raspisali i na koji se mogao prijaviti svako ko ispunjava predviđene uslove.“

Arifović je napomenuo da će biti isti broj, kao i na redovnim izborima, biračkih mjesta – 74 sa 87 biračkih odbora i isti broj članova i zamjenika – 822.

„Pored redovnih biračkih mjesta imaćemo i mjesto za glasanje na nepotvrđenim listićima za lica koja su prvi put stekla glasačko pravo po zaključivanju biračkog spiska i lica koja su registrovana da glasaju putem pošte, a na dan izbora se zateknu u Zvorniku.“

Sve troškove prijevremenih izbora snosi Grad Zvornik koji je Centralnoj izbornoj komisiji već uplatio iznos za štampanje glasačkih listića koji su oni dostavili da se uplati.

Do prijevremenih izbora je došlo jer je Zoran Stevanović, nakon 15 godina i osam mjeseci na funkciji gradonačelnika Zvornika, prihvatio mandat poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je osvojio na oktobarskim Opštim izborima.

Od 15. novembra grad vodi zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se