13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvornik: Odata pošta palim srpskim borcima

Polaganjem vijenaca na Spomenik za 1080 boraca, koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Zvorniku je danas počelo obilježavanje 9. januara – Dana Republike Srpske, kao i 31 godinu njenog postojanja.

Vijence su položili predstavnici grada Zvornika i Policijske uprave, gradske Boračke i Organizacije poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, Gradske organizacije ratnih vojnih invalida, te odbornici gradske Skupštine i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Srn2023 1 9 1059220 5
Foto: SRNA

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da je 9. januar – Dan Republike Srpske jedan od datuma kada se sjećamo svih boraca koji su dali svoje živote za odbranu Republike Srpkse, da bi današnje generacije živjele u miru i slobodi.

„A da bismo je jačali i ekonomski osnaživali treba da radimo i stvaramo, razvijamo ekonomiju, preduzetništvo i sveukupni privredni razvoj, što je preduslov da narod na ovim prostorima opstane i ostane“, rekao je novinarima Ivanović.

215480 1
Foto: SRNA

Predsjednik Gradske boračke organizacije Zvornik Milivoje Todorović rekao je da 9. januara – Dan Republike Srpske borci slave sa ponosom.

„Mi borci slavimo rođendan Republike Srpske kao svoju svetost, i tako se ponašamo. Onima kojima se to ne dopada, mogu samo poručiti da njima ne smeta 9. januar, nego Republika Srpska, ali borci na to ne obraćaju pažnju“, istakao je on.

Srn2023 1 9 1059220 2
Foto: SRNA

Todorović je naglasio da su borci ponosni na ovaj datum, na ovaj pranik, na dan rođanja Republike Srpske koja je nastala kao težnja srpskog naroda da ima Republiku u kojoj će da živi u miru i slobodi.

Nakon polaganja vijenaca, jedan broj Zvorničana je organizovano otputovao u Istočno Sarajevo da prisustvuje obilježavanju Dana Republike Srpske u ovom gradu.

Srn2023 1 9 1059220 3
Foto: SRNA

Prema programu obilježavanja Dana Republike Srpske, večeras će mladi Zvornika izvesti bakljadu i vatromet na Gradskom trgu.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se