5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Republička uprava civilne zaštite: Stabilno stanje širom Srpske

svim dijelovima Republike Srpske trenutno situacija je stabilna, a na području opština Gacko i Foča otklanjaju se posljedice obilnih padavina, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je naveo da je na području opštine Trnovo u toku noći sve sanirano.

Prema njegovim riječima, najave i prognostički modeli da će u toku jučerašnjeg dana najugroženiji biti Trebinje, Gascko, Nevesinje, Bileća i Čemerno, su se i ostvarili, te da se i dalje prati izvještaj Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Novitović je istakao da je stanje pod kontrolom, a da se prema prognozama, danas veće količine padavina očekuju na području Foče, a sutra je u fokusu Višegrad, Rudo i Čajniče, odnosno sliv rijeka Rzav i Lim.

Novitiović je rekao da je odgovornost i ozbiljnost svih lokalnih zajednica na visokom nivou i apelovao na građane da ne stvaraju paniku, jer su sve preventivne mjere blagovremeno provedene.

Republička uprava civilne zaštite, prema planu odbrane od poplava koji je usvojila Vlada Republike Srpske, naredila je lokalnim zajednicama da pročiste rizične kanale, bujične potoke, te angažuju ljudstvo i postojeću ili dodatnu mehanizaciju iz privatnog sektora zbog najavljenih obilnih padavina, a time i rizika od poplava.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se ove sedmice očekuju obilne padavine, naročito u južnim predjelima.

Izvorsrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se