9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Početkom dana kiša, kasnije snijeg na planinama

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će u prvom dijelu dana padati kiša u nižim krajevima na istoku, a susnježica i snijeg u višim predjelima, dok će u ostalim krajevima biti suvo i pretežno oblačno.

Tokom dana na zapadu, sjeveru i jugu preovladavaće sunčano uz promjenljivu oblačnost, a na istoku suvo, oblačno i hladnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i planinama povremeno jak.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centalnim i istočnim područjima.

, Sanski Most i Sarajevo 1, Bugojno, Livno, Prijedor i Tuzla 2, Drvar 3, Gradačac i Zenica 4, Široki Brijeg i Trebinje 6, Stolac 8, Mostar 9, Neum 10 stupnjeva. AtmosFerski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: na Bjelašnici minus osam, na Čemernu minus tri stepena, na Han Pijesku minus dva, na Mrakovici, Ivan Sedlu i na Sokocu minus jedan, u Novom Gradu nula, u Srebrenici i Sarajevu jedan, u Gacku, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Livnu i Tuzli dva, u Rudom, Drvaru, Foči i Šipovu tri, u Bijeljini, Srpcu, Ribniku, Zenici, Gradačcu i Bileći četiri, u Banjaluci i Doboju pet, u Trebinju i Širkom Brijegu šest, u Stocu osam, u Driniću i Mostaru devet i u Neumu 10 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Doboju 28 litara po metru kvadratnom, u Mrkonjić Gradu i Ribniku 21 litar po metru kvadratno, na Mrakovici 16, u Bijeljini 14, u Šipovu 13, u Srebrenici 11, na Sokocu i u Driniću devet, u Banjaluci i Prijedoru sedam, u Srpcu i Rudom pet, na Čemernu i u Višegradu četiri, u Novom Gradu i na Han Pijesku dva, a po jedan litar u Gacku i Foči.

Visina snijega na Han Pijesku je 19 centimetara, na Sokocu 15 i na Mrakovici 10 centimetara.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se