4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Nikola Drobnjak i Marija Jokić najbolji sportisti u 2022. godini

Kik bokser Nikola Drobnjak i član Tekvondo kluba „Zvornik“ Marija Jokić proglašeni su večeras za najbolje sportiste grada Zvornika za prošlu godinu, dok je za najbolji klub proglašen DŽudo i sambo klub „Sokolovi“.

године града зворник за 2022. годину 23
године града зворник за 2022. годину 25

Pehare i nagrade Drobnjaku i Jokićevoj uručio je zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović na manifestaciji „Izbor sortiste godine grada Zvornika“, čestitajući sportistima na ovom uspjehu.

Ivanović je rekao da je Zvornik grad sporta, jer zvornički sportisti koji odu na takmičenja širom zemlje, Evrope i svijeta donose brojne medanje i priznanja, što znači da se u ovom gradu dobro radi sa mladim talentima.

Drobnjak je član Kluba borilačkih sportova „056“ iz Zvornika i osam godina stalni reprezentativac BiH, te osvajač brojnih turnira u zemlji i inostranstvu.

Prošle godine je na Svjetskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju, a u junu iste godine postao je profesionalni prvak Evrope pobijedivši Dimitra Georgijeva iz Sjeverne Makedonije u meču koji je održan u Zvorniku.

Drobnjak na VAKO-Svjetskoj rang listi zauzima treće mjesto u konkurenciji 200 takmičara u kategoriji do 81 kilogram.

Marija Jokić se tekvondoom bavi od osme godine i nosilac je crnog pojasa – prvi dan. Član je Tekvondo kluba „Zvornik“ devet godina i juniorske Tekvondo reprezentacije BiH.

Član je kadetske reprezentacije BiH. U prošloj godini, između ostalog, osvojila je peto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore peto mjesto, na Balkanskom prvenstvu za juniorke prvo mjesto, a zlatnu medalju osvojila je na Sofija openu za juniorke, na Prvenstvu BiH, Pprvenstvu Republike Srpske i Srbija openu.

Jokićeva je proglašena najboljom juniorkom BiH u izboru Olimpijskog komiteta, dok na evropskoj juniorskoj rang listi zauzima peto, a na rang listi BiH prvo mjesto.

DŽudo i sambo klub „Sokolovi“ unazad tri godine je među tri najbolja kluba u Republici Srpskoj, a među pet u BiH.

Ove godine u konkurenciji djece do kadeta i u konkurenciji takmičara /kadeti, juniori i seniori/ osvojili su drugo mjestu među 42 kluba u Republici Srpskoj.

Nastupili su na osam evropskih kupova, te dva evropska i Svjetskom prvenstvu.
Klub je u toku 2022. godine imao 11 nastupa na balkanskim prvenstvima u svim uzrastima i osvojene tri medalje.

Za najboljeg trenera proglašen je tekvondoista Mladen Ristić, najbolji trener mlađih kategorija je Igor Krajišnik /košarka/, dok je za sportskog radnika godine proglašen džudista Ognjen Pavlović.

Specijalna priznanja dodijeljena su Vasiliju Boškoviću /odbojka/, Draganu Božoviću /džudo/, Bekiru Omeroviću /kajak/ i Branku Jašiću /košarka/.

Za sportske ambasadore proglašeni su Mirko Ždralo /trener/ i Sara Ćirković /boks/, te Milica Dragičević /košarka/.

U muzičkom dijelu večerašnje manifestacije nastupilo je Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

Izbor sportiste godine održan je u okviru duhovne manifestacije „Svetosavska nedjelja“ čiji je organizator grad Zvornik u saradnji sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta“.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se