5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Koncertom Malog hora muzičke škole završena „Svetosavska nedjelja 2023“

Svetosavskim koncertom Malog hora Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ u Zvorniku je sinoć završena duhovna manifestacija „Svetosavska nedjelja 2023“, posvećena prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju, prosvetitelju i utemeljivaču srpske crkve i države Svetom Savi.

Direktor ove škole Dijana Zekanović rekla je novinarima da je Mali hor izveo duhovne i rodoljubive pjesme, kao i recitacije.

Srn2023 1 27 220444 1
Foto: SRNA

„Od Gradske uprave dobili smo priliku i čast da budemo dio svetosavskih svečanosti i učestvujemo u obilježavanju Svetosavske nedjelje, a posebno nam je drago što je koncert održan na praznik Svetog Save“, navela je Zekanovićeva.

Ona je dodala da Mali hor broji 80 članova, koliko ih je večeras i nastupilo.

Srn2023 1 27 220444 0
Foto: SRNA

U okviru „Svetosavske nedjelje“, koja je otvorena 23. januara, održano je više duhovnih i drugih sadržaja u okviru kojih je iguman manastira Svete Patrone Moskovske Ritešić kod Doboja Isaija besjedio o Svetom Savi, a održan je i koncert Kulturno-umjetničkog društva „Sveti Sava“.

Održan je i koncert Prvog pjevačkog društva „Izvornik“, te izbor sportiste grada Zvornika za 2022. godinu.

Na Svetosavskoj akademiji besjedio je član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Sreto Tanasić, a danas je u svim školama na području grada obilježena školska slava.

Organizatori „Svetosavske nedjelje“ su Srpska pravoslavna crkva, grad Zvornik u saradnji sa Srpskim prosvjetnim i kulturnim društvom „Prosvjeta“.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se