18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Kojić: Srebrenica je u Republici Srpskoj i ne može dobiti status distrikta

Srebrenica pripada Republici Srpskoj i ne može dobiti status distrikta, poručio je danas predsjednik srebreničke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić aktuelnom potpredsjedniku Republike Srpske Ćamilu Durakoviću.

Nakon Durakovićeve izjave federalnim medijima da će lobirati kod domaćih i međunarodnih faktora da Srebrenica dobije poseban status, slično kao Brčko distrikt, Kojić traži sankcije za aktuelnog potpredsjednika Srpske koji platu dobija u Republici Srpskoj.

„Svi građani plaćaju porez kako bi on dobijao platu, a ne da ga plaćamo da minimizira naše žrtve i širi narativ o navodnom genocidu“, rekao je Kojić Srni.

On je Durakovića nazvao „šator“ političarom za koga je rekao da se svakodnevno u federalnim medijima utrkuje sa sarajevskim političarima koji će jače i više udariti po Republici Srpskoj.

Kojić je istakao da Duraković veoma dobro zna da je Srebrenica u Republici Srpskoj i da će tako ostati ma koliko to smetalo njemu i njegovom prethodniku Ramizu Salkiću.

„Srebrenica je Republika Srpska i ako imaju bar malo ljudskosti i časti trebalo bi da nam se izvine, mada iskreno sumnjamo da će to učiniti“, istakao je Kojić i poručio Durakoviću i Salkiću da je za Srpsku dato skoro 30.000 života.

Prema njegovim riječima, oni veoma rado uzimaju plate u Republici Srpskoj, a sve čine da je oslabe, mada je jasno da se sada Duraković „pere kod svog naroda za izdaju koju im je priredio tokom prošlih lokalnih izbora, kao što je to u ratu učinio njegov Naser Orić koji je pobjegao 1995. godine u Tuzlu“.

„Duraković neka usmjeri 2,5 milion KM koje je dobio kao potpredsjednik Republike Srpske u razvoj Srebrenice i na taj način pomogne svima koji žive ovdje, a ne da iz Banjaluke priča ono što žele da čuju Bošnjaci“, naglasio je Kojić.

On je dodao da se pozivaju na povratničku populaciju misleći samo na svoj narod. „Pitam ih kako to da sam ja morao da napustim Srebrenicu 1992. godine, a u Srebrenicu sam se vratio 1996. godine i kako to da ja nisam povratnik i ne samo ja, nego svi domicilni Srbi?“, upitao je Kojić.

Kojić je preporučio Durakoviću i Salkiću, pošto su u Banjaluci, da odu do Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica i pročitaju izvještaj Vlade Republike Srpske na čijem čelu je bio Gideon Grajf i vide koliko je Srba ubijeno na najsvirepiji način na ovom području.

IzvorSrna

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se