1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Finale Australijan opena: Đoković vodi 2:0 u setovima, set od istorije

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je oko 9.45 sati po srednjoevropskom vremenu počeo meč protiv Grka Stefanosa Cicipasa u finalu Australijan opena u Melburnu.

Đoković će pokušati da osvoji desetu titulu na Australijan openu, a nikada nije poražen u finalu.

U slučaju trijumfa, Đoković bi osvojio 22. grend slem titulu u karijeri, čime bi se izjednačio sa Špancem Rafaelom Nadalom.

Ovo je 33. grend slem finale srpskog tenisera. Đoković je do sada ostvario 21 pobedu, uz 11 poraza.

Pobjednik meča između Đokovića i Cicipasa od sutra će zvanično preuzeti prvo mjesto na ATP listi. Srbin i Grk odigrali su 12 mečeva u karijeri, a Đoković vodi 10:2 u pobjedama.

Završen je prvi set u Melburn Parku. Đoković je rutinski slavio sa 6:3 i još dva seta ga dijeli do istorije. Novak je odigrao perfektan set. Od početka je pristiskao servis Cicpipasa, da bi u četvrtom gemu napravio brejk, kojeg je do kraja sigurnim servisom sačuvao i na kraju slavio sa 6:3.

U drugom setu Cicipas je bio znatno tvrđi orah za srpskog tenisera. Bio je poprilično siguran na svom servisu, kao i Đoković, s tim da se Novak u desetom gemu suočavao sa brejk odnosno set loptom. Ipak, još jednom je pokazao klasu i mentalnu snagu, te je spasio set loptu i poravnao na 5:5. Nakon što su i jedan i drugi sigurno odserivirali ušlo se u taj brejk. Tamo je Nole imao 4:1, ali je tu prednost prokockao, pa je Grk stigao do 4:4, ali Srbin dolazi do novog mini brejka i dvije set loptu. Prvu je iskoristio i poveo sa velikih 2:0 u setovima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se