15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik odlikovao Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

– Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje saradnje i političkih i prijateljskih odnosa Republike Srpske i Rusije. Ima zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom i obostranom političkom ekonomskom društvenom i privrednom rastu i razvoju – rekao je Dodik u Banjaluci na svečanosti dodjele odlikovanja.

Orden će biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Dodika i Putina.

Dodik je zahvalio predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao pouzdanom osloncu Republike Srpske.

– Zahvaljujući poziciji Vladimira Putina i snazi Ruske Federacije, glas i stav Republike Srpske čuje se i uvažava i njena pozicija je očuvana pod naletom međunarodnog intervencionizma – poručio je Dodik.

Odlikovanja predsjednik Srpske uručio je zaslužnim građanima i institucijama povodom Dana Republike Srpske.

Odlikovanja se uručuju za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje, kao i političkih odnosa između prijateljskih država i zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju, ali i zdravstvenom, socijalnom, kulturnom, sportskom i svakom drugom vidu napretka cjelokupnog društva, te poseban doprinos u stvaranju i očuvanju Republike Srpske, ispoljavanju lične hrabrosti, kao i vrhunska dostignuća kojima se sveukupno jačaju mir, stabilnost i prosperitet Republike Srpske.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se