18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Đoković, uprkos povredi, ubjedljiv protiv Dimitrova

 Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije-Australijan openu.

Srbin je u meču trećeg kola savladao bugarskog tenisera Grigora Dimitrova rezultatom 3:0 (7:6, 6:3 i 6:4).

Đoković će se za četvrtfinale Australijan opena boriti sa Aleksom De Minorom, koji je danas bio uspješniji od Benjamina Bonzia iz Francuske sa 3:0 (7:6, 6:2 i 6:1).

Prvi set je i bio najnapetiji, najzanimljivi i najduže je trajao. Čak 77 minuta je trajala bitka srpskog i bugarskog tenisera, pa je Novak Đoković na kraju uspio da ga pridobije.

Reklo bi se da je to bio ključni momenat na ovom meču jer je i Dimitrov nekako klonuo kada je izgubio prvi set, dok je Đoković nakon ove ljute bitke pao na leđa i zatražio medicinski tajm-aut.

Stigla je pomoć doktora i fizioterapeuta, uspjeli su da ga makar malo oporave nakon iscrpljujuće borbe posle taj-brejka u kome je srpski as slavio sa 9:7.

Dimitrov je igrao veoma dobro, treba to istaći, ali treba i napomenuti nekoliko bolnih grimasa i jauka koje je Novak Đoković ispuštao tokom ovog prvog seta, što je zabrinulo gledaoce u više navrata.

Zbog toga je i bitan momenat bio medicinski tajm-aut, ali je najbitnije da je Đoković uspio da nastavi da igra i da to čini na visokom nivou.

Nije bilo mnogo tenzije kako je meč odmicao dalje, a na brejk se čekalo nešto duže, pošto je tek poslije pet gemova Đoković uspio da slomi Dimitrova i da povede sa 4:2.

U ovim momentima je Novak djelovao kao da povreda ne postoji, pa je odservirao sjajno, potvrdio brejk i poveo sa 5:2, da bi na svom narednom servis gemu i osvojio drugi set za lagodno vođsvo od 2-0.

Stao je malo servis na startu trećeg seta, ali na njegovu sreću se ni Dimitrov tu nije mnogo proslavio pošto je već u prvom gemu dozvolio brejk Đokoviću, potom ide potvrda, pa dupli brejk, nakon čega stiže novi medicinski tajm-aut.

Uspio je Dimitrov da uzvrati brejkom, da bi ga Đoković ponovo iznenadio i poveo sa 4:1, pa je sve mirisalo na ubjedljivu pobedu srpskog tenisera u trećem kolu Australijan opena.

Potom je imao novi bolni uzvik i dva brza gema za Dimitrova koji vraća dramu u ovaj meč, 4:3 stoji na semaforu, a Đoković od svog tima traži so u ovim momentima.

U narednom gemu je Đoković izgubio samo jedan poen i stigao na korak od pobjede, da bi Dimitrov imao “poslednji trzaj” na svom servisu smanjivši na 5:4, da bi Đoković sigurnom igrom na servisu ovjerio plasman u narednu rundu, prenosi B92.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se