20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Uvodna obuka u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“

Danas je za izabrane zvaničnike Grada Zvornika održana Uvodna obuka u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji provodi Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa UNDP-om, a finansiraju vlade Švajcarske i Švedske.

Grad Zvornik je na osnovu Javnog poziva i određenih kriterijuma izabran za učešće i u narednom periodu će sa Savezom opština i gradova Republike Srpske provoditi aktivnosti na poboljšanju uloge i rada sa svojim mjesnim zajednicama, a jedna od njih je i današnja obuka.

skupstina

Projekat se provodi u 41 lokalnoj zajednici i 199 mjesnih zajednica do 2024. godine s ciljem poboljšanja kvaliteta života građana i njihovog većeg angažmana u procesima donošenja odluka.

Za tri najbolje rangirane jedinice lokalne samouprave obezbijeđeni su grantovi maksimalnih vrijednosti od 30.000, 25.000 i 20.000 KM. Rang liste će se zasnivati na broju i uspješnosti realizacije aktivnosti kao što su usvajanje metodologije mjesnih zajednica, provođenje konsultativnih procesa građana radi utvrđivanja prioriteta mjesnih zajednica, unapređenje internih propisa itd.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se