-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Prve laparoskopske operacije kolona – debelog crijeva

Prvi put u zvorničkoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica izvedene su laparoskopske operacije debelog crijeva, tokom proteklih nekoliko dana.


Operaciju su izveli prof. dr Srđan Nikolić – načelnik Odjelјenja hirurgije Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, Načelnik odjeljenja za opštu hirurgiju prim. dr Zoran Komlјenović – specijalista hirurgije, dr Branislav Perić – specijalista hirurgije i dr Milan Pavlović – specijalista hirurgije.


Značaj saradnje sa prof. dr Srđanom iz Klinike za onkološku hirurgiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, je izuzetno veliki i zvornički hirurzi već mogu samostalno izvoditi brojne laparoskopske operacije, što je značajno unaprijedilo pružanje zdravstvenih usluga pacijentima Zvornika i regije Birač.

Nakon što je pacijentu dijagnostikovan i potvrđen tumor, pacijent je pripreman za operaciju, koja je izvedena prije 5 dana, a već danas pacijent odlazi kući.

JZU Bolnica Zvornik je ustanova u kojoj ne postoje liste čekanja ni za jedan operativni zahvat.
U onkološko – hirurškom smislu ova ustanova polako izrasta u respektabilni centar, gdje će pacijenti iz čitave regije i šire biti u mogućnosti da im pružena zdravstvena njega bude na nivou velikih zdravstvenih centara.

Zahvalјujući velikoj podršci direktora ustanove, g. Ivana Popovića, kome su hirurzi izuzetno zahvalni za podršku, saradnju i želјu za pobolјšanje kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, laparoskopska hirurgija dolazi na velika vrata.

Iz zvorničke Bolnice se zahvalјuju hirurzima koji konstantno pokazuju želјu za usavršavanjem i unapređenjem usluga, čime se pacijentima iz čitave regije omogućava kvalitetno pružanje zdravstvene zaštite.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se