23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Prijem za pripravnike u Gradskoj upravi

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović organizovao je prijem i uručio ugovore za 30 pripravnika koji su primljeni po konkursu Gradske uprave Zvornik.

Zaželevši im puno uspjeha i sreće u radu, zamjenik gradonačelnika je istakao da se iz gradskog budžeta svake godine izdvajaju značajna sredstva za podsticaj zapošljavanja i pokretanje vlastitog biznisa što se pokazalo kao dobra praksa za privredni razvoj grada.

„Od 30 pripravnika, 25 su sa visokom stručnom spremom, a pet sa srednjom. Po programu Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske finansira se 21 pripravnik, a devet iz budžeta Grada Zvornika. Na ovaj način izlazimo u susret sugrađanima da nakon stečenog određenog nivoa obrazovanja odrade pripravnički staž, steknu znanja što je preduslov da izađu na stručni ispit, a potom na tržište rada sa određenim predznanjem.“

9

Zamjenik gradonačelnika Ivanović pozdravio je pripravnike u ime Gradske uprave i svoje lično ime te im poručio da poštuju kolege, uvažavaju se međusobno, da se trude i uče, kao i da će njihov rad sve vrijeme pratiti Služba za ljudske resurse i mentori u odjeljenjima. To će sigurno imati značaja ukoliko se budu, nakon odrađenog pripravničkog staža, prijavili i na neki od konkursa u Gradskoj upravi.

Pripravnički staž za lica sa visokom stručnom spremom trajaće 12 mjeseci, a sa sredom stručnom spremom šest mjeseci. Među pripravnicima su diplomirani ekonomisti, pravnici, sociolozi, inženjeri, ekonomski i turistički tehničari.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se