2 C
Zvornik
20. април 2024.

Ivanović: „Grad će moći izvršiti sve zakonom preuzete obaveze“

Na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta usvojen je budžet grada Zvornika za 2023. godinu u iznosu od 36.883.500 KM. Poreski prihodi se planiraju u visini od 24.773.800 KM, neporeski prihodi u iznosu od 3.185.120 KM, a ostalo su grantovi, transfera jedinicama lokalne samouprave, primici/prilivi i neiskorištena sredstva po osnovu kredita i obveznica iz prethodne godine.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović rekao je da će sa budžetom u narednoj godini Grad moći izvršiti sve zakonom preuzete obaveze, moći će se dati subvencije brojnim projektima koji su bitni za sugrađane, a i brojni kapitalni projekti će moći da se realizuju tako da će Zvornik biti veliko gradilište i u narednoj godini.

„Zbog trenutne situacije sa rastom cijena roba i usluga na nekoliko pozicija u budžetu podigli smo subvencije kako bi sugrađanima olakšali život“ – istakao je Ivanović koji je dodao da je u toku izrada socijalne karte grada Zvornika i da se do kraja ove godine očekuje da bude završena.

Odbornici su donijeli Odluku kojom se utvrđuje poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području grada Zvornika za 2023. godinu u visini od 0,14 posto, a za oporezivanje nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnost u visini od 0,07 posto, što je na nivou prethodnih godina. Obveznik može biti oslobođen obaveze plaćanja poreza u slučaju obavljanja deficitarne djelatnosti, o čemu posebnu odluku donosi Skupština grada Zvornika.

Usvojena je i Odluka o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama na teritoriji grada na dan 31. decembar 2022. godine. Definisano je šest gradskih i šest vangradskih zona za koje je utvrđena visina vrijednosti nepokretnosti, a cijene su, shodno kretanjima na tržištu, veće od prošlogodišnjih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se