10.4 C
Zvornik
04. март 2024.

Humanitarni pokloni iz „Alumine“

U danima smo kada iskazujemo ljubav prema bližnjima, brigu za potrebe i solidarnost prema slabijima i najmanje dobro djelo bolje je od najuzvišenije namjere, riječi su koje se uklapaju u izazovna vremena u kojima živimo.

Kompanija “Alumina” iz Zvornika još jednom je iskazala punu društvenu odgovornost organizujući aktivnosti koje prije svega imaju humanitarni karakter. Kako nam je rekao Stevo Savić, član menadžmenta “Alumine”, kompanija je obezbijedila sredstva za nabavku prehrambeno-hemijskih paketa za 35 socijalno najugroženijih porodica na području grada Zvornika.

Pokloni za osnovce iz Zelinja

-Menadžment kompanije odlučio je da pred predstojeće praznike bude uz porodice sa teškim materijalnim statusom i da osjete radost praznika u svojim domovima – kaže Savić, dodajući da će dodjela prehrambeno-hemijskih paketa biti realizovana u saradnji sa Centrom za socijalni rad u Zvorniku.

Savić kaže da je „Alumina“ obezbijedila i 1.043 novogodišnja paketića, kako za djecu svojih radnika, te mališane koji borave u fabričkom vrtiću „Neven“, dok je istovremeno oko 140 dječijih paketića podijeljeno u humanitarne svrhe.

-Trudimo se da atmosfera darivanja i pomoći traje cijele godine i ovo je samo dio humanih akcija koje provodi naš kolektiv – kaže Savić.

Novogodišnji paketiće, dar najvećeg zvorničkog kolektiva, dobili su Gradska organizacija ratnih vojnih invalida Zvornik, Udruženje građana za pomoć osobama sa posebnim potrebama “Ruka ruci” iz Zvornika, Osnovna škola “Jovan Cvijić” iz Zelinja i Centar za socijalni rad iz Zvornika, odnosno djeca iz socijalno ugroženih porodica.

Novogodisnja predstava u vrticu Neven

Novu godinu i predstojeće praznike spremno dočekuju i u fabričkom vrtiću “Neven”. Podstaknuti željom da pomognu, mališani vrtića “Neven”, uz podršku svojih roditelja i zaposlenih u fabričkom vrtiću, ali i kompaniji „Alumina“, uključili su se u humanitarnu akciju “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

Prema riječima Andrijane Gordeljević, rukovodioca vrtića “Neven”, obezbijeđeno je 90 slatkih paketića, koji su uručeni Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama u Zvorniku, zatim mališanima koji trenutno borave na odjeljenju Pedijatrije zvorničke bolnice, jednom broju djece iz porodica slabijeg materijalnog stanja iz Osmaka, kao i za najmlađe iz pet višečlanih porodica koje su u stanju socijalne potrebe na području grada Zvornika.

Druzenje sa Djeda Mrazom

Posljednju sedmicu decembra dječiji vrtić “Neven” ispraća priredbama i predstavama za najmlađe, kao i humanitarnim akcijama. Veliku radost za mališane predstavlja dolazak Djeda Mraza sa darovima u naš vrtić. Posebnu zahvalnost dugujemo menadžmentu “Alumine” koji je omogućio paketiće za mališane radnika kompanije, kao i za mališane koji borave u vrtiću, a čiji roditelji nisu zaposleni u “Alumini”. Takođe smo ponosni što smo zajedno sa roditeljima naše dječice kao i radnicima našeg vrtića, prikupili dovoljan broj slatkiša i paketića koje smo donirali u humanitarne svrhe – ističe Gordeljević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se