18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Dan Republike je integrativni praznik koji će se slaviti

 Srpska će obilježavati i slaviti Dan Republike i centralna svečanost će svake naredne godine biti održavana u drugom gradu, rekao je Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, dodavši da se time želi pokazati da je to integrativni praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku.

Dodik je rekao da oni koji osporavaju praznik Republike Srpske mogu da rade šta hoće, a da će Srpska Dan Republike obilježavati i slaviti.

“Da li ga ne podržavaju ‘turisti’ kakav je (Kristijan) Šmit, to nas ne zanima. Mi smo naše odluke o tome donijeli i 9. januar se ne može pomjeriti”, rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da će ove godine svečani defile povodom 9. januara biti održan u Istočnom Sarajevu, dok će dan ranije u dvorani “Borik” u Banjaluci biti održana akademija, a nakon toga i prijem koji organizuju institucije Republike Srpske.

Dodik je najavio da će svake naredne godine centralna svečanost povodom Dana Republke biti održavana u drugom gradu, dodajući da se na taj način želi pokazati da je to integrativan praznik koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku i da to podržavaju i građani.

Predsjednik Srpske je pozvao građane Istočnog Sarajeva i goste da 9. januara u tom gradu prisustvuju defileu bezbjednosnih i nevladinih organizacija povodom obilježavanja Dana Republike

Odgovornost – ključna riječ u funkcionisanju javnog sektora

Odgovornost će biti ključna riječ u narednom periodu kada je riječ o funkcionisanju javnog sektora, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Moramo da napravimo novi pristup u ovim godinama u vezi sa funkcionisanjem javnog sektora i odgovornosti prema tim pitanjima”, rekao je Dodik novinarima na Jahorini.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto je tek sada došla inicijativa za otkaze za sve zaposlene u javnom sektoru koji ne dolaze redovno na posao, Dodik je rekao da je takvih inicijativa bilo i ranije, ali da je očigledno sada postalo neki javni fokus.

“Direktori u javnim preduzećima imaju sedam dana da to završe, a nakon toga lete oni. Mi ćemo napraviti sistem kontrole koji će pokazati u svakom preduzeću na koji način se to dešava”, naveo je Dodik.

On je rekao da ne zna iz kog razloga se to dešavalo i koliko toga ima.

“Sačekajmo sedam do 10 dana i saopštićemo vam broj takvih. Nema pravdanja za to. Kad se nešto pojavi mi reagujemo, a dok to ne dođe do nas ne možemo reagovati”, naveo je Dodik.

On smatra de je mnogo više priče o tome u javnom diskursu nego što stvarno postoji, ističući da to pitanje mora da bude riješeno, bilo ono marginalno ili masovno.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se