14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučević: Dignuta borbena gotovost Vojske Srbije zbog KiM

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević prokomentarisao je aktuelnu situaciju na KiM.

„Predsednik Republike (Aleksandar Vučić) kao vrhovni komandat je izdao naredbu Vojsci Srbije da bude u pripravnosti, da podigne nivo borbene gotovosti na onaj nivo da može da odgovori na svaki zadatak. Srbija je ozbiljna država, preduzima odgovornost za sve moguće probleme“, rekao je Vučević gostojući na TV Hepi.

„Ne bih rekao da je ovo rešeno, sa Aljbinom Kurtijem ne možete biti načisto jer se nikad ne zna. Jutros su izdali prvu opomenu Srbinu za tablice. Ne mogu da verujem da Kvinta nema uticaj na Aljbina Kurtija i administraciju. Deluje da ne žele nikakvu eskalacuju, da ide u formi dijaloga, mi ne možemo biti opušteni, ali želimo dijalog. Vojska Srbija je spremna da izvrši svaki zadatak vrhovnog komandanta. Nikome se sada ne ratuje. Izginuli smo i više nešto je bio i biološki kapcitet“, rekao je Vučević.

Ministar odbrane poručio je da je Vojska Srbije jača nego što je bila.

„Kad Srbija priča o miru i stablinosti to ne znači da smo mi slabi, da mogu da nas malteritraju i ponižavaju. Ono što treba da se zna narod jeste da je vojska Srbije mnogostruko jača nego što je bila, zaslužuje respekt i postupa u skladu na državnih vrhom. Treba da radimo na većoj popunjenosti, jačem naoružanju, obuke rezervnog sastava. Mi se ne spremamo za rat, ali ne možemo biti potpuno nepripremljeni za sve što se dešava. Vojska je prva na udaru kad su smetovi, požari, poplave, elementarne nepogode. Plate u vojsci treba da se povećaju za 20 odsto. Moramo dalje o tome da pregovaramo sa predsednikom, njihove porodice treba da se stimulišu, da lakše dolaze do posla. Ako ne ulažemo u našu vojsku, imam strah šta će se dešavati, moramo razumeti zbog čega vojska treba da se osnaži“, kazao je Vučević, prenosi B92.

„Čekamo iz Francuske novo naoružanje, ali i iz mediteranske države helikoptere. To je pametna strateška odluka, da se nabavlja najbolje naoružanje sa najjačih meridijana. Namenska proizvodnja je strašan potencijal kada govorimo o našoj municiji. Da pokrene snažnu ekomonsku promenu u Srbiji“, dodao je on.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se