18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Učenici Tehničkog školskog centra Zvornik u posjeti „Alumini“

Učenici treće godine Tehničkog školskog centra Zvornik,  smjer elektroenergetika, posjetili su kompaniju „Alumina“, kako bi se upoznali sa radnim okruženjem i poslovima koji ih očekuju nakon završenog školovanja.

Prema riječima profesorice Dragane Tokanović, ova posjeta se realizuje u okviru projekata koji podrazumijevaju i odlazak učenika u privredne kolektive, prije svega u njihove elektro radionice.

 -Jako je bitno da se naši učenici upoznaju sa praktičnim radom, posebno kad je u pitanju ispitivanje elektro motora, ali druge opreme i urađaja sa kojima se susreću u teorijskom dijelu nastave – kaže Tokanović, napominjući da su ovakva saznanja veoma dragocjena za učenike.

U jednom velikom kolektivu, kakav je „Alumina“, sasvim je sigurno,  učenici, tehničari elektroenergetike,  mnogo toga mogu da vide i nauče. U elektroradionici najvećeg zvorničkog kolektiva, inženjeri i majstori elektro struke budućim kolegama prezentovali su svoje bogato znanje i iskustvo.

Ucenici Tehnickog skolskog centra Zvornik u posjeti „Alumini 2
Foto: Alumina Info

-Elektrotehnika je danas izuzetno popularna kod mladih ljudi, počev od brzog zaposlenja, ali isto tako i razvijanja novih dostignuća. Pokušali smo učenicima da pokažemo koliko je ova oblast zanimljiva kako bi ih još više  zaintrigirali za smjer koji su upisali i više se posvetili tome – kaže Branislav Ristanović, rukovodilac OJ Elektroremont u kompaniji „Alumina“.

Tokom boravka u ovoj fabrici, tehničari elektroenergetike iz Tehničkog školskog centra mogli su da se upoznaju sa praktičnim radom kao što su remonti i ispitivanje elektromotora i zaštitnih uređaja, zatim viklovanje elektromotora, te s procesom ispitivanja elektroizolacione opreme i drugim aktivnostima iz djelokruga rada Elektroremonta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se