15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Trebinjac u „fijat puntu“ držao više od kilogram kokaina

LjUBINjE – Policija je u blizini Ljubinja pretresom „fijat punta“ kojim je upravljao M.N. iz Trebinja pronašla više od kilogram kokaina, dok je vozač uspio da pobjegne, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Nezvanično saznajemo da se radi o Mihajlu N. koji je i ranije uspio da izbjgne hapšenje i za njim je već raspisana potjernica.

– Pretres je urađen na osnovu prikupljenih operativnih saznanja o vršenju krivičnih djela zloupotrebe opojnih droga. Vozilo je zaustavljeno na magistralnom putu Ćukovci – Ljubinje i u njemu je pronađena bijela praškasta materija koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain. Vaganjem je utvrđeno da je bruto masa najlonskog pakovanja sa sadržajem 1.031 gram –  saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Dodaje se da policija traga za licem  M.N., protiv koga će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Israkli su da navedene aktivnosti predstavljaju nastavak realizacije operativne akcije kodnog naziva „Streč“.

Početkom oktobra u toj akciji uhapšeno je šest osoba zbog sumnje da su se bavili švercom droge nakon čeha je protiv dvojice podnesen izvještaj tužilaštvu. Tada su pali  Trebinjci  Milan S,  Srđan T,  Peđa Č, Milorad M. i Damjan  V.

Tom akcijom kako je tada rečeno  je  obuhvaćen i Mihajlo N.  koji je uspio izbjeći hapšenje i za njim se traga.

Tokom akcije  oduzeto je 782 grama hašiša, 462 grama spida i kilogram nepoznate bijele praškaste materije koja će biti vještačena da se utvrdi o čemu je riječ. Osim narkotika u akciji su tada zaplijenjeni aparat za vakumiranje, najlonske vakum kese, metalna mrvilica, 201 metak i drugi predmeti koji će poslužiti u dokazivivalju počinjenih krivičnih djela.

Operativnu akcija „Strač“ realizovali su policijski službenici PU Trebinje, uz nadzor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS od marta do septembra 2022. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se