5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Ovih 5 trikova pomaže da zagrijete prostoriju i održite je toplom

Tokom hladnih dana važno je da sobe u kojima boravimo budu tople i da takve ostanu što duže.

Ovo je pet najjednostavnijih načina da prostor održimo toplim.

Aluminijumska folija

Kako ne biste gubili toplotu iz radijatora, na njegovu zadnju stranu stavite aluminijumsku foliju. To će preusmjeriti topli vazduh ka centru sobe.

Zavjese

Ujutru otvorite zavjese širom i pustite u sobu jutarnju svjetlost koja je “zarobljena“ u prozorima. Prije spavanja navucite zavjese kod svih prozora. U većini domova, grijanje je noću slabije, a zavjese će spriječiti da topli vazduh izlazi kroz prozore. Zavjese koje koristite zimi treba da budu što deblje. One će duže zadržati toplotu.

Ukrasite zidove

Postavljanje fotografija, ogledala i slika na zidove spriječiće gubitak toplote. Čak i deblji poster može napraviti dodatni sloj izolacije, što povećava temperaturu u stanu i tako sprječava hladne zidove da upijaju topli vazduh, prenosi N1.

Tepisi

Tepisi i ćebad su veoma korisni. Osim što su dekorativni elementi, oni sprječavaju sakupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako nemate dobru izolaciju poda, čak deset odsto toplog vazduha može da se apsorbuje u hladni pod. Tepisi su odlični izolatori, a oni će vam takođe zagrijati stopala.

Ne zagrijavajte prostorije koje ne koristite

Ne zagrijavajte hodnike i prostorije koje ne koristite. Isključite grijanje u njima i zatvorite vrata kako biste spriječili nepotreban gubitak toplote.

IzvorCafe.ba

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se