5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Izbor deset najboljih sportista Srpske: Na listi i Zvorničanin Nikola Drobnjak

Stručni žiri Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske usvojio je listu kandidata koji su u konkurenciji za laureata u 2022. godini.

Na prvoj sjednici koja je održana u prostorijama “Glasa Srpske” žiri je pregledao sve pristigle materijale strukovnih saveza i konstatovao da su svi poslati u skladu s propisima, s tim da je do naredne sjednice ostavljen prostor da lista eventualno bude proširena za jednog ili dva kandidata.

Sigurni na listi do sada su: Jelena Gajić (atletika), Lazar Matić (džijudžicu), Božidar Vučurević (džudo), Aleksandar Vojnović (fudbal), Đorđe Kupusović (biciklizam), Dušan Mačkić (kajak), Pavle Dujaković (karate), Nikola Drobnjak (kik boks), Marko Jošilo (košarka),  Nemanja Galić (kuglanje), Jovana Biberdžić (odbojka), Dragan Babić (rafting), Miloš Nježić (rukomet), Luka Mihailović (stoni tenis), Nikola Jovičić (streljaštvo), Njegoš Jerinić (tekvondo), Andrej Nedić (tenis), Draško Vujković (vaterpolo), Biljana Nedić (košarka u kolicima), Momir Ašonja (šahovski savez invalida).

Ponovo se, kao i prošle godine, desilo da zbog nemogućnosti dogovora ko je u ovoj godini bio najbolji pod okriljem određenog saveza, desilo da na adresu sportske redakcije “Glasa” nisu došli prijedlozi svih saveza.

– S obzirom da je u duhu i tradiciji našeg lista da prvenstveno prati karijere svih sportista s ovih prostora, ostavili smo prostor da do iduće sjednice sagledamo ko su sportisti koji možda zaslužuju da se nađu na listi, a nisu ih nominovali matični savezi. U zavisnosti od procjene žirija postoji mogućnost da budu dodati na listu, pa ćemo tek poslije druge sjednice znati konačan broj kandidata za društvo najboljih – rekao je urednik sportske redakcije “Glasa Srpske” Dušan Repija. 

Žiri je razmatrao i prijedloge saveza u ostalih deset kategorija.

– Krajem iduće sedmice odlučivaćemo i o tome. Prema onome što smo vidjeli, zaista svi nominovani zaslužuju priznanje, jer su u svojim oblastima djelovanja ostvarili vrhunske rezultate – rekao je član žirija Dejan Unčanin.

Druga sjednica biće održana krajem iduće sedmice, a posljednja treća kojom će predsjedavati proslavljeni as Dragan Škrbić na dan manifestacije 12. decembra.

Najperspektivniji

Kao i svake godine u okviru završne manifestacije Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta uručiće priznanja za deset najperspektivnijih sportista i jednog sportistu s invaliditetom. Proceduru ovog izbora vodi resorno ministarstvo u saradnji sa strukovnim savezima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se