12 C
Zvornik
24. април 2024.

Završen prvi modul projekta „Nijedno dijete bez zaštite“ u Zvorniku

Prethodna dva dana predstavnici udruženja Otaharin u saradnji sa Radnom grupom grada Zvornika održali su radionice i time završili prvi modul projekta „Nijedno dijete bez zaštite – unapređenje mehanizama za prevenciju trgovine djecom i zaštitu djece potencijalnih žrtava trgovine ljudima“.

Prema riječima Bojane Jovanović, programske direktorice udruženja Otaharin iz Bijeljine program podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID-a cilj projekta je da se u lokalnim zajednicama unaprijede kapaciteti profesionalaca da odgovore na sve izazove koje trgovina djecom sa sobom nosi.

„Prevencija ovog problema mora biti što ranija, pomjerena nekoliko koraka unazad i da ne reagujemo na trgovinu djecom kada je već kasno, odnosno kada se desi, kada je dijete na neki način eksploatisano,“ istakla je Jovanovićeva.

Grad Zvornik i Centar za integralnu inkluziju Roma i Romkinja „Otaharin“ iz Bijeljine potpisali su memorandum o razumijevanju početkom 2022. godine i tada je formirana radna grupa od predstavnika nadležnih ustanova grada Zvornika. Prvi modul fokusiran je na potrebe i probleme u zaštiti bezbjednosti djece na lokalnom nivou. Naredna aktivnost u realizaciji projekta je informativna kampanja o problematici trgovine djecom i ulozi građana u njenoj prevenciji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se