15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Stevanović: Završena obdukcija, tijela nastradalih večeras stižu u Zvornik

Obdukcija tijela dvije žene koje su juče poginule kada se srušio drveni viseći most u Ovčar Banji završena je i tijela bi u pratnji jednog našeg sveštenika trebalo večeras da stignu kući, rekao je za „Glas Srpske“ gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Zbog pogibije dvije sugrađanke u Zvorniku danas je dan žalosti.

Stevanović je rekao da su se sugrađani koji nisu bili povrijeđeni sinoć vratili svojim kućama, a danas bi trebalo da iz bolnice u Čačku bude otpušteno osam povrijeđenih.

– Grad Čačak na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem se ponudio da im obezbijedi prevoz i da i oni bezbjedno stignu svojim kućama – rekao je Stevanović, koji je juče obišao povrijeđene u bolnici.

On je izrazio veliku zahvalnost Todoroviću i svim ljudima u Čačku koji su na bilo koji način pomogli i spasili Zvorničane koji su pali u vodu.

– Zahvalan sam i našim sveštenicima i vozačima autobusa na prisebnosti i hrabrosti. Nije Morava na tom mjestu mnogo široka, ali je duboka 2,5 metra, nakon šoka i pada sa 15 metara visine moglo je biti i mnogo gore – rekao je Stevanović.

Grupa od 114 Zvorničana je sa dva autobusa kompanije Euro Petrol Ojl trebala sinoć da stigne na večernju molitvu u manastir Đunis, uoči današnjeg praznika Pokrova Presvete Bogorodice.

Pokloničko putovanje su kao i ranijih godina organizovale crkvene opštine Čekopek i Zvornik,  a u planu puta bio je i manastir Jovanje gdje se nesreća dogodila kada je više od dvadesetak ljudi istovremeno prelazilo most koji godinama nije u funkciji. Sajla se otkačila i most je pao a sa njim su u Zapadnoj Moravi završili i svi oni koji su se tog trenutka našli na mostu. Dvije žene su poginule, a 11 vjernika je povrijeđeno.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se