15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Stevanović: Debakl opozicije neminovan

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika, Zoran Stevanović, sazvao je danas konferenciju za javnost povodom najava pravnog tima PDP-a da će podnijeti krivične prijave i koji traži ostavke GIK-a u Zvorniku.

Stevanović se osvrnuo na izjave zamjenika predsjednika PDP–a, Nenada Vukovića, koji je iznio podatke sa nekih biračkih mjesta te izjavo da je Jelena Trivić trebala da bude apsolutni pobjednik izbora u Zvorniku.

-Podatke koje je on juče iznio su totalno izvučeni iz konteksta. Sva biračka mjesta koja je on nabrojao, Jelena Trivić je na njima imala značajno više gasova u odnosu na koalicioni kapacitet opozicije. U Boškovićima koalicija okupljena oko Jelene Trivić 14 glasova, Jelena Trivić 19, u Donjem Lokanju koalicija 28, Jelena Trivić 55, U Pađinama 21 za koaliciju, Trivić 44. U Zelinju 74 za koaliciju, a za nju 102 – podsjetio je Stevanović pitajući se o čemu Vuković priča!?

– Zadnji napad će im biti da se evidentiraju svi koji nisu glasali za Jelenu Trivić i da nosaju žute trake kao što se to dešavalo u istoriji – kaže Stevanović.

Stevanović je rekao da će se spovesti „interna istraga“ da se utvrdi navodna razlika u prebrojavanju.

-Ko je kriv za neslaganje od onih dvjesto i nešto glasova koji su navodno pronađeni da je Dodiku dodjeljeno više nego što ima na listićima. Od 86 redovnih biračkih mjesta, na 33 biračka mjesta stoprocentno se poklapa zapisnik na dan izbora i zapisnik sa kontrolnog prebrojavanja. Na 15 biračkih mjesta je razlika plus minus 1 glas, na 12 biračkih mjesta plus minus 2. Članovi biračkih odbora su obični ljudi koji su među nama, nisu obučeni, nisu profesionalci. To su živi ljudi. Na kraju krajeva možda su pogriješili i oni tamo što su brojali – rekao je Stevanović.

Zoran Stevanovic SNSD

Stevanović zaključuje da su opozicioni lideri dobili zadatak da vrše napade kako bi se stvorili uslovi za ponavljanje izbora na nekim mjestima ili cijeloj Srpskoj. Stevanović ovu situaciju vidi kao i unutarstranačku borbu u PDP-u.

-Borenović će izgubiti poziciju šefa PDP-a, Draško se već namješta tamo, ovaj Vuković daj da i on nešto kaže ne bi li ga Draško zadržao u svojoj postavi, juče se oglasio i gospodin Marković iz Bijeljine. Ovo je borba sad da se sačuvaju fotelje stranačke. Debakl je neminovan. Međunarodna zajednica može uticati na CIK, može reći da će biti izbori svake sedmice po jednom do Nove godine. Ima li to osnova, šta će promijeniti!? Evo ja kažem u Zvorniku da se ponove sedam puta, svaki put će makar 100 glasova bit veća prednost za Dodika u odnosu za Jelenu Trivić – kaže Stevanović.

Stevanović poziva opoziciju da objasni svoju proslavu pobjede i na osnovu kojih podataka je to urađeno. Pozdravlja opoziciju i poručuje da čekaju 4 godine i bolje se organizuju.

-Ovo što su žrtvovali Jelenu Trivić nek oni sjednu između sebe i nek rasprave ko je za to kriv – rekao je Stevanović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se