1.4 C
Zvornik
23. април 2024.

Postojale nepravilnosti, ali nije bilo krađe koja opravdava proglašenje pobjede i slavlje u izbornoj noći

Opozicija je totalno promjenila priču pa sada nije važno ko je pobjednik u trci za predsjednika. Sve su usmjerili na navodnu masovnu krađu koja ne postoji pa su sada utvrđene nepravilnosti postale nešto za šta očajnički pokušavaju da se uhvate.

U Doboju je bilo nepravilnosti, ali nije bilo krađe koja opravdava proglašenje pobjede i slavlje u izbornoj noći. Jasno je da ste namjerno i svjesno slagali građane. Gdje su rezultati na osnovu kojih je Jelena Trivić pobjednica? Ovo je samo jedan od komentara na društvenim mrežama.

„Ne možete nekoga malo likvidirati. Ili je oštećen ili nije“, kaže lider PDP-a Branislav Borenović.

Ne možete narod malo slagati, ili puno, odgovaraju Borenoviću na društvenim mrežama i podsjećaju ga na biračka mjesta gdje su Jeleni Trivić dopisivani glasovi, što je kontrolno brojanje i potvrdilo.  Zašto su slagali, na osnovu kojih rezultata su proglasili pobjedu, ko im je saopštavao pogrešne informacije? Na ta pitanja danas nemaju odgovore. Opozicija nastavlja sa igrarijom i cirkusom, kažu danas u SNSD-u. Jasno je da je Dodik predsjednik Srpske. 

„Žao nam je što građani moraju da trpe ovu vrstu mučenja koju nam je pripremila opozicija u saradnji sa svojim poslušnicima u CIK i nalogodavcima koji ne dolaze iz Republike Srpske. Mislim da je to jako bitno da se zna“, kaže Radovan Kovačević, portparol SNSD-a. 

Zna se da demagogijom i šupljom pričom, kako je neko napisao u komentaru ispod informacije da je PDP održao pres, bezuspješno pokušavaju da se bore protiv činjenica. Cilj je bombastičnim objavama uznemiriti javnost, a to što nisu tačne, kako se i pokazalo, recimo na njegovoj informaciji o glasačkim mjestima i vrećama iz Doboja, lidera PDP-a ne zanima. 

„Isto tako, pokazalo se, na bazi ovog što smo mi dobili, da se radi o vrlo je važno ova činjenica organizovanoj izbornoj krađi, organizovanoj, većeg broja lica koja su bila u biračkim odborima“, kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Na bazi onoga što je dobio, PDP je proglasio pobjedu i sada se vidi koliko su to validne informacije. Ako se već pominju birački odbori, podsjetnik lideru PDP-a da su ovjerene zapisnike biračkih odbora potpisali i njihovi posmatrači pa bi bilo dobro da njih sazovu i pitaju šta su, i zašto, potpisali ako postoji, navodna, krađa epskih razmjera. Sutra najavljuju krivičnu prijavu protiv više stotina lica Tužilaštvu BiH. 

„Ja izbacujem iz upotrebe izraz prekrajanje izborne volje, to nije dovoljno jaka riječ da objasni ono što se radilo“, kaže Jelena Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske.

I treba da se izbaci  jer prekrajanje izborne volje građana ne postoji, pišu Jeleni Trivić na društvenim mrežama. Danas ukazuje na probleme koje samo PDP vidi.

„Imate primjere i neregularnosti koje samo brojanje neće pokazati. Pa onda kažu nađene vreće, pa gdje su bile, kako su sad nađene, gdje su bile?“, kaže Trivićeva.

Bile su u Centralnoj izbornoj komisiji što je potvrdila i član CIK-a, a bivši član SDS-a, Vanja Bjelica Prutina. Mnogi pišu da neslaganja u brojkama mogu ukazati na odgovornost ili grešku biračkih odbora što je zanemarivo u odnosu na konačni rezultat po kome je Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske. I to jedina izborna volja koju prekraja jedino PDP. I to na ulici.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se