20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Novi krug pomoći od 750 KM za nezaposlene roditelje četvoro i više djece

 Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je Javni poziv za isplatu finansijske pomoći nezaposlenom roditelju sa četvoro i više djece u Srpskoj, koji će biti otvoren do 31. decembra ove godine.

Kako navode iz resnornog ministarstva, Vlada Srpske želi na ovaj način da pruži mogućnost svim nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece, ali i onim  koji će u međuvremenu steći uslove za prijavu na javni poziv rođenjem djeteta, kao  onima koji su imali formalno pravne prepreke prilikom prijave na prethodni javni poziv, da ostvare pravo na isplatu finansijske pomoći u iznosu od 750 KM. 

To pravo ostvariće od momenta ispunjenja uslova propisanih javnim pozivom. 

„Uslovi su da  jedan od roditelja četvoro i više djece finansijsku pomoć može ostvariti ako je nezaposlen, ima četvoro ili više djece, od kojih je najmlađe dijete u dobi do 18 godina života, ima državljanstvo Bosne i Hercegovine / Republike Srpske (entitetsko državljanstvo Republike Srpske), ima mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i teritoriji Brčko distrikta BiH sa entitetskim državljanstvom Republike Srpske, na dan stupanja na snagu odluke i ako se ne nalazi u evidenciji JU Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske kao korisnik nekog od prava iz dječije zaštite“, navode iz Ministarstva.

Kako ističu, korisnici koji su već ostvarili ovo pravo prijavivši se na prethodni javni poziv ne treba ponovo da se prijavljuju, a njihovo pravo na isplatu finansijske pomoći od 750 KM na mjesečnom nivou važi do kraja ove godine.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta do sada je isplatilo finansijsku pomoć za 3.280 korisnika za šta je izdvojeno 2.460.000 KM.

Popunjen zahtjev, sa neophodnom dokumentacijom, šalje se poštom Ministarstvu porodice, omladine i sporta, na adresu: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Trg Republike Srpske 1, Banjaluka.

Zahtjev za isplatu  finansijske  pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj se može preuzeti na internet stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta www.vladars.net.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se